Ervaringen met Norcenni Girasole Club

Hoi!! Wie is er op Camping Norcenni Girasole club geweest in Toscane? Wij willen er volgend jaar heen met onze kinderen van 13 en 14 jaar.
Is dit een aanrader? Wij willen een huurtent boeken. Ik zag ergens dat de caravans van Vacance Soleil op een berg liggen wat enorm gaat irriteren als je die 2 weken op moet klimmen. Wie weet er welk “merk” tent of caravan juist is aan te bevelen?
Ik hoor graag allerlei ervaringen! Ook over de reis.
Groetjes Ingrid

Hoi, aangezien ik in Italie woon en mijn familie 3 weken op de camping Norcenni Girasole heeft gelogeerd kan ik eigenlijk die sta-caravans afraden. De sta-caravans liggen bovenop een heuvel bij een piere-zwembad, enig voor de kleintjes. Je kan er beter met je eigen caravan staan. Privacy is er weinig, maar wat wil je op een camping. De plaatsen zijn onder de bomen. Je kan het er little Nederland noemen als je er in de zomervakantie heen gaat. Het is er wel schoon voor Italiaanse begrippen. Als je meer wilt weten, neem dan contact op, oké! Daniella

Ik heb gewerkt op deze camping afgelopen zomer!!!
En ja het klopt dat er je nogal vaak heuveltje op heuveltje af moet… maar het is een super mooie camping! (vooral ook voor de kinderen!) Als je geen ander landschap wilt, dan kun je beter in nederland blijven! Ik vond de heuvels/bergen heel erg indrukwekkend!

Veel plezier!

vriendelijke groet, ellie (18)

Hoi
Ik lees overal dat de stacaravans hoog staan, maar dat gaat dan over de Vacan Soleil caravans. Weet iemand hoe de caravans van de camping zelf staan? Ook t.o.v. van de faciliteiten. En het stuk “new village”, wordt daar het vacan soleil stuk mee bedoeld?
Dank je!
Gemmy

ik ga bijna zeker mijn stage lopen via vacansoleil op deze camping. maar het is me niet duidelijk of dat stuk van vacansoleil nou appart is of dat het gewoon bij de rest van de camping zit!? weet iemand die hier is geweest hoe dit in elkaar zit? of iemand die al eens via vacansoleil heeft geboekt? ben benieuwd

hoor graag reacties want ga in mei al weg :slight_smile:

groetjes
Jolien.

Camping Norcenni Girasole
Via Norcenni 7
50063 Figline Valdarno (FI)
Tel. +39 055 915141
Fax. +39 055 9151402

Op de heuvels van Chianti…

De Camping Village Norcenni Girasole ontstaat vanuit een panoramische positie op de heuvels van Chianti,
rijk aan een gevarieerde en groene flora. Het service aanbod is heel gevarieerd, van de 4 restaurants en
bar tot aan de twee waterparken, van fitnesscentrum met sauna, Turks stoombad, whirlpool, gymnastieklokaal, kapsalon, schoonheidsspecialiste, de speeltuinen en nog meer sportieve voorzieningen zoals manege, tennis, voetbal en volleybal.

Dagelijks worden er excursies georganiseerd om de historische kunststeden en interessante bezienswaardigheden te bezoeken, zolas Siena, San Gimignano, Pisa, Lucca, Rome en naar de wijnkelders van Chianti… waar je de wijn kunt proeven…

onder de volgende link nog meer info over deze camping:
http://www.ecvacanze.it/ola/norcenni_home.asp

Originally posted by ingenbert@02-09-2003, 09:58:12
** Hoi!! Wie is er op Camping Norcenni Girasole club geweest in Toscane? Wij willen er volgend jaar heen met onze kinderen van 13 en 14 jaar.
Is dit een aanrader? Wij willen een huurtent boeken. Ik zag ergens dat de caravans van Vacance Soleil op een berg liggen wat enorm gaat irriteren als je die 2 weken op moet klimmen. Wie weet er welk “merk” tent of caravan juist is aan te bevelen?
Ik hoor graag allerlei ervaringen! Ook over de reis.
Groetjes Ingrid **

Prima camping, afgelopen jaar met de kids geweest (11 en 14) in Village gedeelte. Daar liggen ook de stacaravans en het mooiste zwembad. Dus als je daar een stacarvan pakt (alleen Vacansoleil) hoef je niet elke dag de berg op.

Prima camping in super omgeving. Als je nog meer wilt weten, laat maar even horen.

Hoi,

Wij willen in 2006 naar deze camping, maar heeft iemand ervaring met de caravans van Elle Vacance op Norcenni Girasole, en liggen deze ook zo hoog.

ciao k@@tje,

Elle Vacance werkt zeer nauw samen met vaconsoleil, dus ja de kans is groot dat je dan ook op “de berg” komt te staan. Maar ze werken ook heel nauw samen met de camping zelf (is zelfs een dochteronderneming dacht ik) dus kan je ook ergens anders geplaatst worden ligt een beetje aan het type caravan dat je boekt denk ik. Geen idee welk type waar staat.
Voor de rest heb je boven op de berg ook eigen voorzieningen zoals, zwembaden, restaurant/bar, winkel, wasmachines. Het is wel dat het eigenlijke campingleven zich beneden afspeelt. Overdag (hoogseizoen) rijdt er regelmatig een treintje tussen het hoger en lager gedeelte.
Hoe dan ook: een topcamping, heb er met veel plezier 7 mndn gewerkt!

Paul

Hoi,

Wij komer er al jaren…echt doen een top camping!!!

Hoi,

bedankt voor je reply.
Inmiddels ben ik er al achter dat alle caravans van elle vacanze al zijn volgeboekt bij vacansoleil.
Nu zijn er alleen nog fiji caravans te boeken, heeft iemand daar ervaring mee?
En weet iemand waar deze liggen, zijn ze een beetje redelijk?.

Ciao Daniella,

Ik las dat je in Italie woont. Ik heb een half jaar in Rome gewoond en ben helaas daarna weer terug naar Nederland gegaan. Mag ik vragen waar je woont en wat voor werk je doet daar. Misschien heb je tips voor mij hoe ik aan een baan kom ik Italie. Het maakt me niet zoveel uit wat ik daar in het begin ga doen.

Ik hoor graag van je,

groetjes Barbra

Cara Barbra,

Het beter dat je een nieuwe rubriek opent met je vraag. Dèze rubriek gaat hoofdzakelijk over deze ene camping en het is niet de bedoeling dat hier een discussie ontstaat over het vinden van werk in Italia.

Distinti Saluti
Arturo
p.s.

  1. Voor werk(en) in Italie: zie de rubriek alhier Trovalavora.
  2. Open gewoon een nieuwe rubriek met bijv. de titel:
    Ik, Barbra, zoek een baan in Italia.

Ik wil heel graag stage lopen op deze camping Norcenni Girasole, Is er iemand die mij kan vertellen waar ik dan het beste kan informeren, en bij wie ik daarvoor moet zijn. Ik doe namelijk toerisme op ROC Nijmegen het tweede jaar en moet dit jaar 6 maanden stage lopen in het buitenland. En aangezien ik al vaker na deze camping geweest ben en het me echt heel tof vind om hier stage te lopen zou ik het fijn vinden als iemand me kan helpen hiermee.

**Wie me kan helpen laat alsjeblieft weten via een mailtje naar **[EMAIL=“Anouk_0909@hotmail.com”]Anouk_0909@hotmail.com

Alvast bedankt

Groetjes Anouk

Anouk,

Misschien een sollicitatiebrief in het Italiaans schrijven …?
En daarna natuurlijk als de bliksem wat Italiaans gaan leren… :slight_smile:

Maar wat voor werk, cq. wat voor stage wil je daar gaan lopen ??
Zoek je betaald werk of houdt stage in dat je “meeloopt” met mensen die daar werken en dus niet betaald wordt…?

Een voorbeeld van een sollicitatie brief in het Italiaans en wat andere info over solliciteren op campings ,vind je op:

http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=30817

En e-mail die brief naar:
[EMAIL=“norcenni.girasole@camping.it”]norcenni.girasole@camping.it

Op hun web-site kan ik geen link vinden naar “personeel gezocht”

Distinti Saluti
Arturo

Dus als je een caravan via vacanse soleil boekt sta je beneden???
Wil morgen gaan boeken voor de zomervakantie (alles is al volgeboekt)
Ik lees iets over een pierebadje. Ik dacht dat er grote zwembaden waren???
wie weet meer
En hoe is het met de disco (mijn dochter van 15 jaar wil daar straks graag heen) Hoe ver is het rijden naar het strand???