Ervaringen met Meisterzimmer appartement (in wijk Plagwitz, Leipzig)

Voor wie houdt van vintage meubels en een industriële stijl is het eigenlijk de moeite waard om speciaal een reisje naar Leipzig te maken alleen maar voor de geweldige appartementen van Meisterzimmer!

https://www.meisterzimmer.de/assets/images/8/Ferienwohnung-Leipzig-01-01-7ed8b108.jpg

Meisterzimmer heeft vier verschillende appartementen in de toffe oude katoenfabriek die nu wordt gebruikt voor ateliers, appartementen, een openluchtbioscoop, een leuk café met tuin. Je zit dus direct in dat complex van mooie oude industriële gebouwen met de ateliertjes om je heen.

De appartementen zijn voor Nederlandse begrippen en zelfs voor Duitse begrippen, helemaal niet zo duur. In 2015 kozen wij het grootste appartement dat geschikt is voor maximaal 8 mensen! en dat kostte maar 90 euro. Helaas was het maar 1 nacht beschikbaar en moesten we daarna verkassen naar een hotel. Maar we wilde zo graag in die prachtige kamer verblijven en in die leuke omgeving van die oude katoenfabriek en de ateliertjes. Het was ook zeker de moeite waard.

Omdat we dat giga appartement hadden, hadden we de keus uit meerdere bedden. En 5 wasbakken. :slight_smile: Het was schoon, niet gehorig, en op de gang was een tafeltennistafel en een boks-zak.
Het enige nadeel is dat er geen gordijnen of luxaflex ofzo zijn, dus als het licht wordt, dan word je wakker.

Het zit in de hippe wijk Plagwitz met volop leuke café’s, bierkroegen, ontbijttentjes, restaurants (bv. Spaanse tapas), en straatkunst.
Met de tram zit je zo in het centrum van Leipzig maar eigenlijk zijn de leukste dingen juist te doen buiten het centrum. Bijvoorbeeld leuke parken, fietstochten, hippe cafeetjes en biertuinen, gekke winkels, een sjiek oud café in een oud treinstation, een bombastisch monument. Kijk daarvoor op www.verborgenes-leipzig.de, er is ook een goed werkende app van!

Nog meer Leipzig-tips hier: http://www.travelpod.com/travel-blog-entries/cecilia74/13/1431650812/tpod.html