Ervaringen met McDreams hotel (in wijk Plagwitz)

Op de Zschochersche-Strasse in de hippe arty wijk Plagwitz in Leipzig zit een budgethotel: McDreams. (En probeer die straatnaam maar eens uit te spreken!)

De kamer is helemaal prima: goed formaat, goed bed, groot balkon, schone moderne badkamer. De kleuren zijn fris en modern. Als ik het me goed herinner is er gratis wifi.
Let op: de receptie is niet dag en nacht open. Dit betekent dat je pas na 10.00 uur 's ochtends je grotere tas kunt achterlaten in het hotel als je die dag vertrekt uit Leipzig, of anders je tas mee naar buiten moet nemen (dan kun je via een machine uitchecken).

Plagwitz is de wijk waar de toffe oude katoenfabriek zit die nu wordt gebruikt voor ateliers, appartementen, een openluchtbioscoop, een leuk café met tuin. Met de tram zit je zo in het centrum van Leipzig maar eigenlijk zijn de leukste dingen juist te doen buiten het centrum. Bijvoorbeeld leuke parken, fietstochten, hippe cafeetjes en biertuinen, gekke winkels, een sjiek oud café in een oud treinstation, een bombastisch monument. Kijk daarvoor op www.verborgenes-leipzig.de, er is ook een goed werkende app van!

Nog meer Leipzig-tips hier: http://www.travelpod.com/travel-blog-entries/cecilia74/13/1431650812/tpod.html