...en nog van "Irene" gehoord

Al 10 doden door orkaan Irene
zondag 28 augustus 2011 om 11u02

Orkaan Irene heeft in de Verenigde Staten nu al aan tien mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers stierven door ontwortelde bomen, vallende takken of rondvliegend puin.

Bloomberg waarschuwt voor vernietigende kracht van orkaan Irene *
Alleen al in de Amerikaanse staat Noord-Carolina vielen vijf slachtoffers te betreuren en in Virginia drie. In Queenstown, in de staat Maryland, kwam een vrouw om nadat een boom op haar woning viel. Ook het overlijden van een 55-jarige surfer voor de kust van Florida wordt aan Irene toegeschreven.

New York

De orkaan zette intussen ook al meer dan een miljoen Amerikaanse gezinnen zonder stroom. Verwacht wordt dat de storm ook in de miljoenenstad New York lelijk huis zal houden zondag.

De New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg vroeg zijn stadsgenoten om hun woning niet te verlaten. Voor New Yorkers uit lagergelegen stadsdelen is vluchten niet meer mogelijk.

“Ga niet op straat, blijf thuis of in de opvangcentra”, zei de burgemeester. In New York zijn alle luchthavens gesloten. Het openbaar vervoer ligt volledig lam. De stad leek zaterdagavond wel verlaten. De restaurants en bars in Manhattan bleven gesloten, de toeristen bleven weg van Times Square en de voorstellingen op Broadway werden geannuleerd.

Waaghalzen

De politie plukte twee kajakkers uit het water voor Staten Island. De New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg was niet opgezet met dit soort waaghalzerij. Het kostte de politie, die de handen vol heeft met orkaan Irene, zowat een halfuur om de sportievelingen te lokaliseren. “Ze zijn allebei gered”, aldus Bloomberg.

De orkaan Irene bereikte zaterdag de Amerikaanse Oostkust. Daar zijn minstens 1,5 miljoen mensen geëvacueerd. Zware regenval en hevige windstoten tot 140 kilometer per uur zorgen voor tal van overstromingen. (Belga/TE)

*Bron : Agentschap Belga *

Is gelukkig allemaal nog wel meegevallen. Wordt zelfs weer zon voorspeld in New York rond het middaguur.

Meeste schade is door afgevallen takken en omgewaaide bomen en de regen. Hier in onze buurt in midden-Brooklyn is er weinig aan de hand. Tot nu toe geen doden en/of zwaargewonden in New York.

Hi Ben
Are you OK ? No troubles with “Irene”? Everything in place?

Ik dacht dat ik weer een artikel gepost heb vol met overdrijvingen van de Amerikanen…oef !
De orkaan is weg van NY?
Weet je iets van haar planen?
Groetjes
Sopirla>>>

Alles kits.

Irene is nu onderweg naar het noorden, als ze eenmaal in Canada is, is het voor de Amerikanen afgelopen. Wie is hier geinteresseerd in Canada? Niemand dus.

De (voormalige) collega’s lopen nog steeds over van de overstrominkjes in de voorsteden, maar dat valt ook allemaal mee. Er zijn nog steeds mensen zonder elektriciteit, maar dat wordt ook waarschijnlijk wel vlug hersteld.

Much ado about nothing, zoals Bill Shakespeare ooit zei.

De toestanden gemaakt door burgemeester Bloomburg van NY waren waarschijnlijk meer een poging om zijn slechte leiding afgelopen winter goed te maken. Voor het geval hij opnieuw als burgemeester herkozen wil worden.

Niet om de problemen veroorzaakt door Irene in het zuiden te negeren (al maakt niemand hier zich zorgen over alles wat ten zuiden van de stranden van New Jersey ligt), maar in New York is het voorbij, het regent hier in Brooklyn niet meer en alleen de blaadjes van de bomen bewegen wat.

Hi Ben
Het is zeker goed nieuws dat je ook ok bent.
Waar ben je geweest op dat moment(en)?
Groetjes
Sopirla

Het huis niet uit geweest (per waarschuwing van de burgemeester). Goed geslapen, alleen alle ramen dicht.

In midden-Brooklyn, Ditmas Park gebied, een gebied zonder waarschuwingen voor overstromingen.

Hi Ben,
So, you are safe and sound…good !
Prettig week-end en meer zon dan hier (18°C, grijs, regen, enz)
Groetjes
Sopirla