Egypte Advies | waarom willen de Egyptenaren hun euro-munten wisselen?

Als Nederlandstalige gids uit Egypte, zal ik paar berichten schrijven onder de titel van “Egypte Advies” om de bezoekers van Egypte met belangrijke informatie te helpen.
Onderwerp van het eerste bericht is: waarom zouden de Egyptenaren de euromuntstukken inwisselen voor eurobriefjes?
De banken in Egypte accepteren alleen eurobriefjes en geen euro-munten. Waarom? Dat is een andere onderwep.
Daarom willen de egyptenaren die in het domein van toerism werken hun euro-munten inwisselen voor eurobriefjes ter waarde van de munten (bijv. briefje van 5, 10 of 20 euro).

Let op!
Het merendeel van de mensen die uw hulp vragen om briefjes te krijgen zijn wel eerlijke mensen, die maar briefjes willen om het bij de bank naar Egyptisch ponden te kunnen wisselen.
Maar zoals in elke land heb je soms mensen die niet eerlijke zijn, dus er zijn wel jongens die het niet eerlijk doen en die jullie geld willen stelen!

Hoe gebeurt het? En hoe kan je het weten?

Er zijn twee manieren dat die jongens gebruiken:
1ste manier: 1 Egyptisch pond heft de zelfde maat en zelfde kleur als de 2 euro. Ja wel, de zelfde maat en zelfde kleur :slight_smile: . Die jongens plaatsen 1 Egyptisch pond tussen de euro-munten in plaats van 2 euro-munt. Let op! 1 euro is ter waarde van 8 pond of een beetje meer, dus 2 euro is ter waarde van ongeveer 16 pond!
2de manier: De jongen heeft wel correcte euro-munten, en hij telt de euro munten en het aantal is ook correct. Maar let op! de munten zijn nog steeds in zijn hand :slight_smile: als hij de munten aan jou geeft, dan geeft hij aan jou het grooste deel van de munten maar blijven er in zijn hand nog 1 of 2 euro-munten :slight_smile: die jongens doen het heel snel en je gaat het niet opmerken. Denk altijd dat hij heeft geteld, maar de munten waren in Zijn hand en niet in jou hand.
Zou het beter oplossing zijn dat jullie de mensen niet helpen om hun munten te wisselen?
Nee, omdat het merendeel van de mensen doen het eerlijk. Dan wat zou je beter doen om zeker te zijn dat je geld word niet gestolen?

  • Eerst munten krijgen in jou hand (en niet en zijn hand), daarna check doen om zeker te zijn dat ze allemaal euro-munten zijn. Ook check doen om zeker te zijn dat het aantal van de munten correct is. Daarna euro-briefje afgeven. Niet vergeten! eerst munten in jou hand, daarna briefje afgeven.
    Maar je kan zeker niet alle mensen helpen, anders gaat je terug naar Nederland met 200 kg euro-munten :slight_smile:
    Wat kunt u doen is uw eigen keuze, maar ik vind het belangrijk dat jullie alle belangrijke informatie over deze onderwerp weten.
    Laatste opmerking, als de jongen wilde jou geld stelen dan gaat hij niet accepteren de munten aan jou te geven omdat hij wilde geen munten wisselen :slight_smile:

Met vriendelijke groet,
Ahmed Gad
Nederlandstalige gids,
www.egyptereisopmaat.nl

In ons geval hadden ze ter waarde van 5 of 10 euro de muntjes gewisseld in aluminiumfolie. (You count please) en dan gaan ze er eigenlijk al van uit dat je hun vertrouwd, maar ik toch tellen en dan zit er een euro of 50 ct te weinig tussen. Tja voor ons is het niks maar die reaktie ( oh i’m soooo sorry) ja ja