Duizenden banen weg bij Telefonica

Duizenden banen weg bij Telefonica

Om kosten te besparen schrapt het Spaanse telecomconcern Telefónica in de komende drie jaar ongeveer 20 procent van het personeel in Spanje. Dit betreft zo´n 6.000 werknemers die hun baan verliezen.

Verder wil Telefónica de lonen en uitkeringen koppelen aan de productiviteit van de werknemer in plaats van aan de inflatie.

De plannen van Telefónica komen de werkgelegenheid in Spanje niet ten goede. Nog altijd is het werkloosheidspercentage in Spanje ruim 20 procent. Dit is het hoogste percentage in de eurozone.

Telefónica maakte dit slechte nieuws donderdag bekend. En dit ondanks dat het bedrijf vorig jaar een recordwinst boekte van 10,17 miljard euro. Dit was een stijging van 31 procent ten opzichte van 2009. Deze forse winststijging was vooral te danken aan de sterke groei in Europa en Latijns-Amerika.

Verwachting 2011
Telefónica verwacht dat de omzet voor dit jaar met 2 procent stijgt. Zo maakte het telecombedrijf bekend.

Tja. PC City in Spanje moet ook haar deuren sluiten en in de gezondsheidszorg zal er ook flink gekort gaan worden.

Zo goed gaat het in Spanje dus nog niet…

(al moet ik eerlijk bekennen dat de crisis voor velen oook een goed excuus is om mensen te ontslaan/geen vaste contracten aan te bieden/nog hogere aval voor een woning te vragen/salaris laat te betalen etc etc.)

Mabel