De relaxte kust van Brazilië is een strandhemel die je steeds opnieuw wilt bezoeken

Rio is een chaos. Tijdens een heet zomerweekend bedekt een dak van paraplu’s het hele strand van de stad, vergezeld van duizenden mensen. Wanneer veel buitenlanders aan Brazilië denken, is het Rio de Janeiro dat in gedachten komt. En toch, zo beeldschoon als Ipanema Beach mag zijn, met de beroemde “Twee Gebroeders” berg in de verte, zo mooi als je had gehoopt, het is er verschrikkelijk druk.

Maar Bahia niet.
Ten noorden van Rio de Janeiro staat Bahia bekend om zijn ansichtkaartachtige kustlijn.
Als u nog nooit van Bahia hebt gehoord, dan is dat des te beter; het is heel goed mogelijk dat uw vrienden, uw baas of uw schoonfamilie dat ook niet hebben. De Braziliaanse staat is enorm groot (ergens tussen Californië en Texas), maar mijn affiniteit, zoals die van de meeste bezoekers, gaat uit naar de stranden. Hoewel de sprankelende kust iets korter is dan die van Californië, zou het twee keer zo lang duren om dit deel van Brazilië van noord naar zuid te rijden, grotendeels vanwege de onverharde wegen. Kortom: er is geen snelle manier om Bahia te doen.

In feite, hoe hobbeliger de weg, hoe minder mensen aan het einde ervan, waardoor een ongerept strand overblijft waar u zich de laatste persoon op aarde of de eerste in de hemel voelt.

Je kan het volledige artikel (in zijn originele Engelse versie) terugvinden op de website van de Thrillist

Een tropische groet uit Salvador da Bahia

@ivanbahiareisgids
#ivanbahiareisgids

1 like