Column: Oog om Oog, Tand om tand

Na een strijd van 13 dagen overleed ‘Amanat’ op zaterdagochtend aan de gevolgen van multi-orgaanfalen. De 23-jarige studente geneeskunde werd twee weken geleden door zes mannen zwaar mishandeld en verkracht in een rijdende bus in Delhi.

De hele wereld reageerde al eerder vol afschuw en woede op deze zaak en nu eist India verandering. Protesten en rellen waren het gevolg. Amanat is nu symbool voor geweld tegen vrouwen. De vraag is: Wanneer wordt India wakker?

Begin dit jaar ging de discussie over vrouwelijke foeticide en we eindigen 2012 met het bericht dat een vrouw zowel in de buik als daarbuiten niet veilig blijkt te zijn.

Nog nooit eerder haalde een verkrachtingszaak zo vaak de voorpagina van de Indiase kranten. Op sociale netwerken wordt flink gediscussieerd over deze zaak en uiteraard de Indiase regels en wetten wanneer het gaat om verkrachtingen. Feiten als ’22 verkrachtingen per minuut in India’ komen nu boven tafel.

Op Twitter vliegen nieuwsberichten over verkrachtingen van kleine kinderen en zelfmoorden na een verkrachting je om de oren. Waar is het misgegaan en wat is er voor nodig om India te laten zien dat verandering nodig is en wel NU! Maar hoe verander je de houding van de maatschappij?

Lees verder: http://bollywood.blog.nl/columns/2012/12/31/column-oog-om-oog-tand-om-tand