Cloclo

Eindelijk is dan de DVD van de film “Cloclo” te koop. De biopic over de Franse zanger Claude François verscheen begin dit jaar en trok in de Franse bioscopen vele bezoekers. Vanaf augustus werd deze ook in Nederlandse zalen vertoond.

Claude François, liefkozend vaak Cloclo genoemd, werd beroemd in 1962 met zijn hit “Belles belles belles”. Vervolgens was hij niet meer weg te denken van de Franse podia en hitlijsten. Achter elkaar scoorde hij nummer 1 hits totdat hij in 1978 op 39-jarige leeftijd verongelukte.

In 1967 schreef hij de muziek van het wereldbekende “My way”. De muziek is niet van de Amerikaan Sinatra, maar van de Fransman Claude François. Ook schreef hij “My boy”, een hit van Elvis, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Eind jaren '70 ging Cloclo op de discotour en scoorde hij vlak achter alkaar twee megahits met “Magnolias for ever” en “Alexandrie Alexandra”. Vandaag de dag worden deze nummers nog steeds gedraaid op de Franse dansvloeren en ze garanderen dat mensen opstaan en spontaan gaan bewegen.

34 jaar na zijn dood is Claude François nog steeds niet weg te denken uit de Franse cultuur en muziek. Deze film is daar een van de vele bewijzen van.

Royan van Velse