Camping gear huren op Tasmanie

Hallo allemaal!

Van 24 februari 2011 tot en met 1 maart 2011 gaan we rondreizen op Tasmanie. We komen op 24 feb aan in Hobart in de ochtend.
Nu wilden we het liefst een auto huren en dan ergens camping gear huren om 5 nachten gebruik van te maken. We hebben 2 adresjes gevonden in launceston om spullen te huren (ik geloof dat we voor 88 dollar een week alles kunnen huren). Heeft iemand hier ervaring mee? Heeft iemand nog andere ideeen voor het huren van camping gear op andere plekken op Tasmanie? Want het is wel 3 uur rijden van Hobart naar Launceston en als we daar naartoe moeten rijden om de spullen op te halen en ze ook weer terug te brengen, dan kost het nogal wat tijd!
Een camper oid is 2x zo duur en dus niet echt een optie. Tenzij iemand heeeeeel goedkoop campers voor ons weet?

Alle tips zijn welkom! :slight_smile:

Groetjes, Linda

Hi
Ik denk dat je hiervoor een specialist nodig hebt. Probeer dit eens: http://www.tripadvisor.com/ShowForum-g255096-i887-Tasmania.html en wellicht dat Luigi je kan helpen.
Overigens, met zo kort op Tassie verdoe je al een hoop van je tijd met het huren etc. en je hebt maar 5 dagen. Waarom geen auto huren en in kleinere hotels zitten? Wel je echt allerlei spullen kopen voor die korte tijd? En je zal toch ook staangeld moeten betalen.
Vraag op dat andere forum eens naar goedkope overnachtingsplekken. Btw, we hebben verleden jaar in februari zelf 2 weken op Tasmania doorgebracht en dat was al kort, en knap koud bij Cradle Mountain…
Yeehaw

Hoi Yeehaw,

Daar hebben we wel over nagedacht en het is zeker een optie om in kleinere hotels te verblijven, echter wat ons zo geweldig lijkt is het kamperen in het wild op Tasmanië. Het schijnt daar te mogen toch?

Ik ben het met je eens dat 5 dagen veel te kort is… het is natuurlijk een kwestie van keuzes maken. We willen van alles een beetje proeven, dan kunnen we later een keuze maken om een bepaalde plek langer te bezoeken.

Welk gedeelte van Tasmanië vond jij het meest de moeite waard?
Ons idee nu is om ons puur te richten op de Western Wilderness.

Ik ga zeker even een kijkje nemen op dat andere forum. Bedankt voor de tip!

Groetjes, Linda

Tasman Peninsula (met Port Arthur), Freycinet NP, Mount Field NP en Huon Valley behoorden voor ons tot de hoogtepunten als je dichter bij Hobart wil blijven. Wild kamperen hebben we nooit gedaan maar Luigi zal je zeker kunnen antwoorden (Luigi is onze DE voor Tasmania)

Sorry hoor, maar 3 uur van hobart naar launceston??? 3 dagen bedoelen ze! (als je doorrijdt) Sterker nog, meestal begin je in hobart en eindig je in launceston.

Je hebt maar 1 week, wat ontzettend kort is. Maar van Hobart naar Tasmania Peninsula, dan langs de kust omhoog naar freycinet wine glass bay national park, dan cradle mountain en dan naar Launceston. Dan heb je echte highlights! Maar of je dat red in 1 week??? Ik denk het niet eigenlijk.

Vergeet dat wildkamperen. Dat mag bijna nergens. je hebt wel wat van die campings die super basic zijn. Als je 1 week hebt dan zou ik wildkamperen niet op mijn prioriteitenlijst zetten, integendeel, dan snijd je jezelf in je vingers. Regel normaal onderdak en ga overdag genieten van tasmanie, want het is prachtig daar!

Pango; wat bedoel je met 3 dagen van Hobart naar Launceston? Op Google Maps staat dat je 2,5 uur rijdt als je gewoon rechtstreeks gaat…

Ons leek het westerlijke gedeelte van Tasmanië het mooist en het beste bij onze hele reis passen. Ik heb nu een route uitgestippeld die voert langs de westerlijke kant met elke keer een klein stukje rijden (een uurtje) en dan hele dagen genieten in de natuur. Op de plaatjes lijkt het oostelijk gedeelte een beetje op stukken van de oostkust van het vaste land van Australië en die gaan we al genoeg zien verderop in onze reis.

Zoals ik het nu gepland heb komen we ruim uit, het is zonde dat we 3 uur kwijt zijn tussen Hobart en Launceston om spullen op te halen. Misschien dat we dit inderdaad gaan skippen en kijken we of we goedkoop andere slaapplekken kunnen vinden, maar van wat ik tot nu toe gevonden heb op internet is het goedkoopste om een beetje in de natuur te kunnen overnachten al gauw 100 dollar per nacht en alles wat we daaraan uitgeven kunnen we ergens anders dus minder uitgeven. Zoals ik zei; die tentspullen huren kost ons nog geen 90 dollar voor de hele week…
Maar als je nog tips hebt waar we voor weinig kunnen overnachten (in de natuur) dan hoor ik dat heel graag!

Er schijnt bij nader inzien inderdaad een rechtstreekse weg te zijn, maar dan nog denk ik dat 3 uur wel extreem strak gerekend is. De wegen zijn daar niet te vergelijken met NL, het zijn geen highways zoals wij die kennen. Ik zou er zeker twee keer de tijd voor rekenen. Het zou sowieso zonde zijn om direct naar Launceston te gaan omdat je dan mooie stukken overslaat.

Wij zijn in januari 3,5 week in tasmanie geweest en hebben lang nog niet alles gezien.

Ik neem aan dat je ook weer vertrekt vanuit Hobart? Wat je kan doen, maar dan moet je heeeel strak plannen, is de volgende route. Dan heb je echt highlights en van alles het beste:

Vanuit Hobart naar tasman Peninsula.
Vanuit daar naar freychinet National Park
Dan naar Launceston (5 minuten buiten de stad ligt de cataract gorge, erg mooi, kan je lopend heen)
Dan ga je naar Cradle Mountain
Vanuit daar ga je naar Stanley, the Nut (kan je evt overslaan)
En van daaruit rijd je langs de westkust naar Arthur River en van daaruit de onverharde weg tot aan Corrina (let op de tijd van de laatste veerboot), evt overnachten in Zeehan.(niet bijzonder maar nodig voor je route)
Dan rijd je naar Lake St Clair (camping Lakeside St clair is heel mooi) en vanuit daar naar Hobart terug.
(vlak voorbij Lake st Clair is “the wall”, staat langs de weg aangegeven, prachtig, een muur met houtsnijwerk maar zo mooi)

Ik weet niet of je dit red, maar je zou het wel ongeveer zo kunnen plannen.

Tasmanie is alleen maar natuur, dat is er ook zo prachtig aan. De oostkust boven freychinet park is inderdaad niet bijzonder, daarom kan je van daaruit ook doorrijden. De westkust is geen echt wandelgebied, maar je hebt wel een hele mooie weg (de enige) waar je uren door de natuur rijdt.
Ik denk dat als je zegt dat je kort wilt rijden en uren wilt wandelen, je niet veel ziet van Tasmanie. Overigens moet je dan niet aan de westkust zijn maar in de national parks. (als cradle mountain, lake st clair, freychinet etc)

Wij hebben spijt dat we niet nog langer in tasmanie zijn geweest, ipv 4 weken langs de oostkust (gedeelte tussen brisbane en melbourne). We vonden dat behoorlijk saai, en kregen pas echt een vakantiegevoel in tasmanie. Dus als je de kans hebt, ga dan langer en haal dat van je tijd langs de oostkust in australie af. Dat is echt heeeeel veel van hetzelfde. (wij denken het saaiste stuk van australie). Zeker als je van natuur houdt…

Wat betreft overnachten: 100 dollar per nacht? Waar ga je slapen dan? Wij waren met camper max 30 dollar per persoon kwijt, vaak minder. En wij waren in het hoogseizoen. Als je een tentje hebt (ik zou zeggen, koop er anders 1 in hobart, een simpele), dan ben je sowieso minder kwijt. (voordeel is: op gewone campings zijn pannen etc die je kan gebruiken, dus dat hoef je dan niet aan te schaffen. alleen bord,beker, bestek) Bij VVV en national parks kun je info krijgen over waar die simpele campings zijn, en daar kostte het ongeveer 13 dollar per nacht (voor 2 pers met camper). Dan zit je wel midden in de natuur, met dus die superbasis voorzieningen. (vies toilet en soms een douche)

Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het wel.

We starten bij Hobart en eindigen bij Launceston. Vanuit daar vliegen we naar Adelaide. Bij nader inzien hadden we beter op Launceston kunnen begnnen, maar ja, daar zijn we nu te laat mee. De tickets zijn al betaald…

Wat betreft het vervoer. Jij hebt het over een camper. Dat hebben we dus niet, dus dan kunnen we niet voor 30 dollar overnachten. In die blokhutten in de natuur betaal je minimaal 100 dollar per nacht. Daarom hebben we een tent nodig… kopen kan natuurlijk ook, daar hebben we wel aan gedacht, maar dan moeten we dus alles kopen; tent, slaapzakken, matjes, stoeltjes, tafeltje, gaspit enz. Ik wist niet dat er pannen te gebruiken zijn op campings, dat scheelt wel iets. Hoeveel denk je dat die spulletjes kosten in Australië?

We willen inderdaad zoveel mogelijk zien van de natuur op Tasmanië. Je schrijft het al; daarvoor moeten we in de nationale parken zijn en dat is precies waar we naartoe gaan. Het Westen van Tasmanië; onder andere Cradle Mountain en Lake st. Clair, oftewel the Western Wilderness. De kust van het westen gaan we denk ik niet zien. The Wall stond inderdaad op ons lijstje van dingen om te gaan bekijken!
Het enige wat ik ook wel graag had willen zien en wat ik nu denk ik moet missen is Port Arthur. Ben je daar ook geweest? En wat is er zo mooi aan Tasman Peninsula dat je dat noemt als hoogtepunt?

Helaas kunnen we niet meer tijd nemen op Tasmanië. We willen overal van ‘proeven’. Wat betreft het vaste land: wij rijden niet helemaal van Brisbane naar Melbourne, maar we rijden tot aan Sydney om daar de laatste dagen door te brengen. Vanaf Sydney vliegen we naar huis. Dat is dan wel een goede keuze geweest als ik jou zo hoor! Heb je ook een site toevallig waar je je reisverhalen hebt bijgehouden? :slight_smile:

Hoi,

We hebben geen site met reisverhalen, maar we hebben wel reisverslagen. Die wil ik je wel toemailen als je wilt. Ze zijn heel erg uitgebreid omdat ze als een soort dagboek fungeerden, dus ook met persoonlijke belevenissen.

Wij zijn in Brisbane begonnen, toen even naar boven tot aan Fraser Island en toen terug, vnl langs de oostkust, naar Sidney, Blue mountains, verder naar Melbourne. Vanaf daar naar tasmanie, en de laatste week hebben we van Melbourne naar Adelaide gereden. The great ocean road is super.

Het stuk tussen brisbane en sidney is vrij saai. Alleen byron bay is een leuke plaats. Voor de rest vonden we het uiteindelijk best zonde van onze tijd. Maar daar ga jij niet heen. Het eerste stuk na Sydney naar Melbourne is ook wel mooi, maar de tweede helft tot aan melbourne was ook niet de moeite waard.

Het is een prima route hoor van Hobart naar Launceston. Direct vanuit Hobart kan je naar de peninsula. Waarom het daar mooi is? De kust is geweldig mooi.Een boottocht daar is een enorme aanrader! Niet zozeer stranden maar rotsen. Port Arthur is wel indrukwekkend (vroeger werden de gevangenen daar gehouden) Maar op zich kan je dat wel missen. Als je foto’s op internet ziet, dan kan je je wel een beeld vormen. Het is meer dat je daar bij de rondleiding veel info krijgt waardoor het gaat leven. Verder is de peninsula de enige (dacht ik) plek waar je tasmanian devils (in een reservaat) kan zien. (maar gezien de tijd zou ik dat overslaan)

Ik was ervan uitgegaan dat jullie de westkust bedoelden. Maar die kan je wel missen inderdaad. Dat scheelt weer een paar dagen. Vlieg je op Tasmania?

Ik weet niet hoe duur het is om zonder camper te zijn en in een lodge te slapen. Ken je deze site? http://www.tasmaniatravelforums.com/camping-tasmania-f6.html

Laat maar weten, wat je wilt lezen, evt hebben we er foto’s bij (apart bestand).