Blije emigranten uit Brazilie.

Hoi allemaal,

Even voorstellen,mijn naam is Marcel. Samen met mijn vrouw Cindy zijn wij in April 2007 (zwanger en wel) geemigreerd naar de noordkust van Brazilie. Wij wilden al een tijd vanuit Nederland emigreren vanwege de meest voorkomende redenen.Het overwegend regenachtige klimaat, stress, dagelijks fileleed, een betuttelende maatschappij, een overheid die al decennia onze moeilijk verdiende belasting centen over de balk smijt enz, enz.
Drie jaar eerder waren wij op vakantie in Brazilie. We zaten in een huurhuis vlakbij Iguape 35 km verwijderd van Fortaleza Airport in de staat Ceara. Tijdens een buggytour over het strand reden we langs een schitterende oceanfront beachvilla. Er stond een bord in de tuin met de tekst “Oceanview villa for sale” en we waren eigenlijk direct verkocht. We kochten de strandvilla om meerdere redenen. Een tweede huis in Brazilie klonk als een droom die uitkwam. De prijzen van onroerend goed in Brazilie waren in 2004 net als de wisselkoers erg gunstig. Een stukje oceanfront property in zo’n heerlijk klimaat leek ons geen verkeerde investering maar voornamelijk kochten we dit schitterende strandhuis als vakantie bestemming. Van emigreren was toen in de verste verte nog geen sprake. Iedere keer dat wij terug kwamen in ons paradijselijke stulpje in Iguape om er vakantie te vierden voelde het echt als thuiskomen. Tijdens onze vele strandwandelingen vroegen we ons steeds weer af waarom we eigenlijk nog terug zouden gaan naar Nederland. Uiteindelijk na drie jaar van vakanties in Brazilie, toekomstdromen en behoorlijk wat twijfel besloten we de knoop door te hakken en er definitief tussen uit te piepen. Ons huis in Nederland verkocht, allebei onze baan opgezegd, afscheid genomen van familie en vrienden en letterlijk met de noorderzon vertrokken. Iedereen verklaarde ons voor gek dat we zwanger en wel naar een onzekere toekomst emigreerden maar onze drang naar nieuwe avonturen was sterker dan de angst voor het onbekende. Ons motto is dan ook, “je kan beter spijt hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt hebben van iets dat je niet gedaan hebt”.
Het idee was en is om zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten van dit paradijselijke stukje strand in Iguape,Brazilië. En zo is Private-Guesthouse geboren. Al vrij snel kwamen er globetrotters en andere levensgenieters af op onze “private spot in the sun”. Ook kitesurfers wisten al snel de weg naar Private-Guesthouse te vinden. Zoals veel van deze kitesurfers weten wordt de noord-oost kust van Brazilië ieder jaar gezegend met betrouwbare en aanhoudende winden die de regio omtoveren tot een grote speeltuin voor kitesurf fanatenvanuit de hele wereld. Gegarandeerd wind van Juli t/m Januari.
Ook vakantiegangers die eens lekker en verantwoord willen onthaasten kunnen terecht bij Private-Guesthouse.
Dus de volgende keer dat je op een verre reis gaat “keep an open mind” want je weet nooit wat het lot je brengt.

Groeten uit het (bijna) altijd zonnige Iguape,