Bad Pyrmont (Oranje-route Duitsland)

BAD PYRMONT (ligt in de deelstaat Nieder-Sachsen en is de 10e plaats van de Oranje-route)

Bad Pyrmont is vanouds één van de bekendste kuuroorden van Duitsland waar in de oudheid de adelen zich lieten verwennen door het water van de geneeskrachtige bronnen. Bad Pyrmont is nu een moderne plaats met therapiefaciliteiten van het hoogste niveau en heeft een aantrekkelijk wellness aanbod zoals de Hufeland therme met warm water uit de zoute bron. Het is de moeite waard om door het mooie kuurpark te wandelen met brede lanen in barokstijl met meer dan 300 palmen en 400 subtropische gewassen.

De stad ligt ca. 70 km ZW van Hannover in het Weser-bergland. Van 1807-1922 was Waldeck-Pyrmont een prinsendom waar de Pruisen in 1922 een einde aan maakten. De fam. Waldeck-Pyrmont (waar koningin Emma een telg van was) gebruikte het slot Pyrmont als zomerverblijf nadat het slot begin achttiende eeuw is herbouwd. Tegenwoordig is het slot ingericht als museum.

Bij de toeristen-info zijn parkeer mogelijkheden waar vandaan je langs de toeristen-info lopend een (drukke) weg met stoplichten oversteekt. Je komt dan op de Lindenallee met een mooie waterloop met bankjes. De sculpturen in en langs het water verzinnebeelden de ontwikkeling van de mens.

De Brunnenplatz ligt in het centrum van de stad. Op het plein staat een mooi fontein en er zijn bankjes waar je kunt genieten van het moois om je heen. De Dunsthöhle is een bijzonder natuurfenomeen waar kooldioxide als damp opstijgt vanuit een spleet in de aarde. Op plaatsen waar de kooldioxide opstijgt is een kleine overkapping geplaatst en zie je het water borrelen.

Parkeren: Bij de toeristen-info zijn parkeerplaatsen.

**In de omgeving **van Bad Pyrmont is een uitgebreid netwek van wandel en fietspaden. De BahnRad route Hellweg/Weser en de Emmer-fiets route sluiten aan op de Weser-fietsroute.

Evenementen
Dubbeltentoonstelling over koningin Emma in de kastelen van Bad Arolsen en Bad Pyrmont
1-6 t/m 24-8-2008

Voor campers en caravans zijn er staanplaatsen vlakbij het centrum met elektra, water en riolering.

Camping: Mij is geen camping in de omgeving bekend met goede faciliteiten. Wie weet een camping in de buurt met goede faciliteiten? Plaats dan een bericht in het berichtenblok onder dit artikel.

Kamperen Forum