Australië meet allerlaagste april-temperatuur ooit

**
**

	  		 		 			 				**Australië meet allerlaagste april-temperatuur ooit**

			30 april 2009 - 16:53

http://www.sneeuwverwachting.nl/uploads/image/800px-Charlotte_Pass_2008.jpg

Hierboven zie je de Charlotte Pass op 1837m in New South Wales in Australië. Woensdagochtend is daar -13°C gemeten en dat is de allerlaagste temperatuur die ooit op het Asutralische continent in April is gemeten (bron: Wattsupwiththat.com). Vanochtend was het er -12°C en dat was volgens dit artikel meteen de op één na laagste temperatuur ooit.
April in Nederland was absoluut aan de warme kant. Bijna 4 volle graden boven het langjarige gemiddelde. Dat zal door sommige vast weer worden geïnterpreteerd als een teken dat de wereld in een rampzalige spiraal van opwarming zit. Bovenstaande story, berichten over sneeuwval in gebergtes rond de hele wereld kunnen wat tegenwicht bieden.
Kijken we dan ook nog even naar de fenomenaal snelle groei van het zeeijs rond Antarctica op de grafiek hieronder (meer grafieken zie hier; wereldwijd zeeijs nu gelijk aan begin van de metingen in 1979), de slapende zon, en de afkoelende oceanen, onverwacht dik ijs op de noordpool, dan kunnen we ons voorstellen dat het zuidelijk halfrond het derde topseizoen op rij tegemoet kan zien.

http://www.sneeuwverwachting.nl/uploads/current365south.jpg

Bron: Sneeeuwverwachting.nl