Australië heeft even geen aandacht voor koninklijk paar

Australië heeft even geen aandacht voor koninklijk paar
De Australiërs noemen het zelf ‘the race that stops the nation’ en neem dat gerust letterlijk. Op de eerste dinsdag van november valt het immense land een paar minuten helemaal stil als de paardenrace om de Melbourne Cup wordt verreden. Het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en koningin Maxima komt even op de tweede plaats.
De paar kantoorklerken die geen vakantiedag hebben opgenomen regelen een televisie, kroegen zijn al wekenlang volgeboekt en op straat waren vanochtend overal goktentjes opgebouwd, waar grif in wordt gezet. Zo’n 800 miljoen Australische dollar (ruim 550 miljoen euro) wordt naar schatting ingezet op de 24 paarden die in Melbourne draven.

Lees verder bron: [de Gelderlander

http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6596462.1477983830!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_800_600/image-6596462.jpg](DPG Media Privacy Gate)

      • Updated - - -

Big Orange en Explosive Queen in galop voor koningspaar in Australië
Jaarlijks komt Australië even tot stilstand op de eerste dinsdag van november, voor de prestigieuze Melbourne Cup. ‘The race that stops the nation’ is de belangrijkste paardenkoers van het land. Een verplicht nummertje dus voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de tweede dag van hun staatsbezoek aan Australië. Ze volgden de race, om 05.00 uur Nederlandse tijd, via een groot tv-scherm.

Lees verder bron: NOS.nl