Aanbod vrijwilligerswerk : Bouwproject, Swaziland

***Het project : ***

Vrijwilligers helpen letterlijk mee Swaziland op te bouwen ! Je helpt mee huizen te bouwen voor families en kinderen in nood waarbij je gebruik maakt van lokale bouwmaterialen en technieken. Je helpt de plaatselijke bevolking met het bouwen van huizen in één van Afrika’s laatste Koninkrijken. Echter in dit koninkrijk lijden zeer veel inwoners aan het HIV/AIDS virus waardoor er veel weeskinderen zijn zonder dak boven hun hoofd.

Het bouw project heeft tot doel kwetsbare kinderen te ondersteunen door voor hen een basis toevluchtsoord te bouwen. Ook worden watersystemen, tuinen andere benodigdheden aangelegd voor huishoudens en opvangcentra. Op deze manier kun je ook je eigen vaardigheden overdragen en de gemeenschap aanmoedigen en motiveren de kwaliteit van leven te verbeteren. Bij dit project worden lokale bouwmaterialen gebruikt en waar mogelijk ook lokale bouwtechnieken. Er worden bakstenen van modder gebruikt die volgens lokaal gebruik worden vervaardigd. Vrijwilligers kunnen op deze manier een bijdrage leveren aan een meer menswaardig bestaan !

Informatie :

De minimum leeftijd voor deelname aan dit project is 18 jaar. De maximum leeftijd is 65 jaar. Je dient over een goede conditie te beschikken en handig te zijn. Meer informatie vind je op www.travelunique.nlof bel naar 030 - 230 26 32.