Aanbod vrijwilligerswerk : Weeshuisproject, Zimbabwe, TravelUnique

Het project
Gedurende de laatste zware jaren in Zimbabwe hebben met name de meest kwetsbare mensen in deze samenleving geleden onder het verdwijnen van een goede medische- en onderwijsinfrastructuur. Ons doel is een verschil te maken in de levens van weeskinderen, van baby’s tot tieners die geen familie meer hebben om ze te onderhouden.
Vrijwilligers zullen assisteren bij de liefdevolle verzorging van weeskinderen en gehandicapte kinderen, van zeer jonge leeftijd tot “highschool” leeftijd. Ondanks hun handicap en moeilijkheden die deze kinderen ervaren zijn ze warm en vol enthousiasme en een inspiratie voor diegene die met ze samenwerken. We nodigen je van harte uit om ons werk te ondersteunen en samen dit prachtige land mee op te bouwen.

Je bent een mentor voor deze kinderen, een gids en een helpende vriend/vriendin. Wat ze nodig hebben is
enorm ! Vrijwilligers worden ingezet naargelang expertise en passie.
Activiteiten zijn o.a. onderwijs assistentie, het geven van workshops, sportonderwijs, het repareren en herstellen van huizen, schilderen, onderhoud van moestuinen, etc.
Ook help je mee in de zorg voor baby’s en jonge kinderen, Je verschoont en voedt de kinderen en je biedt hulp aan doktoren bij bijvoorbeeld wondverzorging en kleine medische problemen.
Het onderhoud van het weeshuis is een groot probleem.
Er is gebrek aan geld en gebrek aan mankracht. Zaken die dringend opgepakt moeten worden zijn zaken als schilderwerk en onderhoudsklussen. Ook is er weinig aan het onderhoud van de moestuin gedaan.
Dit is een kans om verschil te maken in iemands leven ! Ook ervaar je hoe het is om te leven in een andere cultuur en ontdek je de schoonheid van Afrika.

Vrijwilligers
De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid. Ervaring is niet vereist. Bij het werken met kinderen is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste.
Dit project bevindt zich in Antelope Park, Gweru, Zimbabwe.

Meer informatie
Meer informatie over dit project in het Antelope Park, Gweru, Zimbabwe vind je hier.
Of je belt naar 030 - 230 26 32.

ik vraag me af welke kosten hierbij komen? Het is namelijk een leuk project

Dank je voor je reactie !
Als je op dezelink klikt dan vind je alle relevante informatie over dit project, inclusief prijzen.

Hartelijke groet,
Therese Wijnen