Aanbod vrijwilligerswerk : 30+ Project, Zuid-Afrika, TravelUnique

Het project
Dit project is speciaal opgezet en alleen voor diegene die ouder zijn dan 30 jaar. De activiteiten zijn uitgekozen om een duurzame verandering te weeg te brengen in de gemeenschap. Kennis, kunde en ervaring kunnen worden ingezet ten behoeve van de jonge Zulu generatie.

Vrijwilligers zullen leven in het hart van een “Big Five Private Game Reserve”, aan de Oostkust van Zuid-Afrika. In de omgeving van het prachtige Thanda Private Game reserve zijn er diverse plaatselijke gemeenschappen verspreid over een groot gebied. Veel jongeren binnen deze gemeenschappen hebben onderwijs en begeleiding nodig. Er zijn wat plaatselijke crèches waar kinderen heen kunnen, in veel gevallen zijn deze kinderen besmet met het HIV/AIDS virus. De crèches zijn klein en er weinig ruimte om te leren of te spelen, hoewel lokale vrijwilligers er alles aan doen om het zo goed mogelijk draaiende te houden. Ons doel is de onderwijzers te assisteren bij het lesgeven, het spelen met kinderen en allerlei leuke activiteiten. In sommige plaatsen zijn er 70 energieke kinderen om op te letten ! Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van de onderwijzers en krijgen vaak een zeer goede band met de kinderen en de onderwijzers. Daarnaast wordt er geholpen met lokale gemeenschaps initiatieven, opgezet en geleid door leden van de gemeenschap, zoals de kippenboerderij, groententuinen om een gezonde levensstijl te promoten, het opknappen van belangrijke gemeenschapsgebouwen en de ondersteuning van de “Youth Club”.
Dit project, met de prachtige Zulu kinderen, biedt de mogelijkheid een gemeenschap te ondersteunen die een duurzame verandering nasteeft. Door deze jonge mensen te inspireren zal je eigen leven ook veranderen !

Vrijwilligers
Minimaal 30 jaar of ouder, maximum leeftijd van de deelnemer afhankelijk van zijn of haar gezondheid (vanaf 60 jaar dient men een medische verklaring te ondertekenen voor deelname). Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is voor ieder vrijwilligersproject vereist.

Meer informatie
Meer informatie over het 30+ project vind je hier.
Of je belt naar 030 - 230 26 32.

AIkids15.jpg