Aanbod stage: Onderwijsstage - Zuid-Afrika

Onderwijsstage
Zoek jij een stage waar je echt wat kan betekenen? Waar je verantwoordelijkheid krijgt en waar ruimte is voor eigen inbreng? In onze projecten worden stagiairs met open armen ontvangen en krijg je alle ruimte om echt mee te draaien. Bovendien leer je hoe het is om te wonen en werken in een Afrikaans land, waar indrukwekkende natuur samengaat met armoede en grote ongelijkheid tussen de bevolkingsgroepen.

Basisschool
Studenten pabo, pedagogiek, onderwijskunde
Dit is een bijzonder, gestructureerd onderwijsproject in Bo Kaap, een wijk van Kaapstad. De school is 153 jaar oud en kreeg ooit meer schoolgeld waardoor sommige faciliteiten die je als stagiair goed kunt gebruiken aanwezig zijn. Denk hierbij aan een basketbalveld, overdekte hal en een computerlokaal. Je geeft les aan leerlingen van 5 tot 13 jaar. Het merendeel van deze leerlingen komt uit de omliggende Townships. Je moet dan ook rekening houden met de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Zo is er een tekort aan materiaal, kun je tegen taalproblemen met ouders oplopen en hebben sommige kinderen een heftige achtergrond. Als jij dent dat je deze uitdaging aankan: schrijf je dan in! Vanaf 6 weken mogelijk, start in overleg!

Middelbare school
Studenten lerarenopleidingen, pedagogiek, onderwijskunde, accountancy
Stage lopen op twee middelbare scholen tussen de 14 tot 18 jaar in Houtbaai, Kaapstad. Je zult je vooral richten op intensieve begeleiding van kleinere groepen leerlingen, afkomstig uit Townships, en niet zo zeer op klassenmanagement. Hoewel dit na overleg met de lokale collega wel mogelijk is. Op school worden naast de gangbare vakken als Engels, wiskunde, biologie etc. ook vakken als business en accountancy gegeven. Vanaf 6 weken mogelijk, start in overleg!

Meer informatie
http://www.docentenvoorafrika.nl/stages.html