Westelijke Nijloever Aswan; het ontdekken waard!

Toeristen die Aswan aandoen, hebben meestal één dag in hun reisprogramma om de stad te ontdekken. Zonde! Je kunt er gemakkelijk twee weken verblijven, dan ga je je nog niet vervelen. Als je een huis of kamer huurt op de Westelijke Nijoever, recht tegenover Aswan centrum, kun je er een fantastische tijd hebben.

Je woont tussen de gastvrije bevolking (die *niet *opdringerig is) en kunt van daaruit op eigen tempo van alles ondernemen:
[ul]
[li]wandelend of op de fiets de Westoever ontdekken: (je kunt een fiets huren bij guesthouse Bet el Kerem); de weg is goed, de Nubische dorpen - wit-blauwe huizen tegen de woestijn aangebouwd - zijn heel bijzonder, de route langs de Nijl, de woestijn en de groene landbouwgronden is prachtig. Echt genieten![/li][li]per kameel de woestijn in en naar het torentje Kubbet al Hawwa, van waar je een fantastisch uitzicht hebt over het Nijldal. En je kunt naar de ruïnes van het koptische klooster van Sint Simeon uit de 7e eeuw, dan langs de Nijl naar het Mausoleum van de Agha Khan en lunchen aan “Nubian beach” Barber.[/li][li]Op de Westoever, direct bij het dorp, liggen ook de “Tombs of the Nobles”, graftombes die je kunt bezichtigen. Enkelen hebben nog heel goed bewaard gebleven muurschilderingen.[/li][li]uiteraard een zeiltochtje met een felucca, zo lang als je maar wilt: een tochtje bij zonsondergang, of met een overnachting erbij. Als je dat op zaterdag doet, kun je zondagochtend de kamelenmarkt bij Daraw bezoeken en aansluitend de bijzondere **dubbeltempel van Kom Ombo **bezichtigen.[/li][li]Bezoeken aan de tempel van Isis op het eiland Philae en aan de tempel van Kalabsha aan het Nassermeer. Op de terugweg uiteraard ook even langs de High Dam, die het Nassermeer, het grootste stuwmeer van Afrika heeft doen ontstaan én het oorspronkeijke leefgebied van de Nubiërs onder water heeft gezet, evenals de tempels (die deels verplaatst zijn met hulp van de internationale gemeenschap).[/li][li]Een dagtrip naar het wereldberoende tempelcomplex van Ramses bij Abu Simbel[/li][li]Een dagje naar de stad Aswan; het centrum, de markt, de drijvende restaurantjes aan de Nijl etc.[/li][/ul]