Vrijwilligerswerk in Vietnam voor begin 2011

**Vrijwilligerswerk Vietnam

**Heb je interesse om vrijwilligerswerk te doen in Vietnam en wil je de mensen en de cultuur leren kennen, dan is dit misschien iets voor jou!

In Vietnam zul je op diverse projecten rouleren, waardoor het werk erg afwisselend en leuk zal zijn. Je verblijft in een huis samen met andere vrijwilligers van onze organisatie. Om vrijwilligerswerk in Vietnam te doen is er een minimale periode van 4 weken nodig, langer mag altijd.

Wil je weten of er in de door jou gewenste periode nog plek is, stuur dan een mailtje naar: [EMAIL=“info@vrijwilligwereldwijd.nl”]info@vrijwilligwereldwijd.nl

Je kunt op de volgende projecten werken:

  • werken in verschillende weeshuizen
  • meedraaien met monniken in een Pagoda (tempel)
  • met de monniken koken in het ziekenhuis voor de patienten
  • werken op een school voor gehandicapte kinderen

Je krijgt nog meer informatie over vrijwilligerswerk in Vietnam tijdens een gesprek. Dan krijg je namelijk een presentatie te zien over Vietnam en de projecten. Het gesprek is nog geheel vrijblijvend en geeft je een goed beeld van vrijwilligerswerk in Vietnam.
Je kunt op de website van Vietnam ook de ervaringen lezen van oud-vrijwilligers. Dit geeft je vaak al een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Voor meer informatie over onze organisatie kun je een kijkje nemen op onze website: www.vrijwilligwereldwijd.nl

Of een mailtje sturen naar: [EMAIL=“info@vrijwilligwereldwijd.nl”]info@vrijwilligwereldwijd.nl

Je kunt je vragen ook stellen door op dit bericht te reageren.

We hopen dat we jou als gemotiveerde vrijwilliger kunnen uitzenden naar Vietnam om op de projecten te werken.

Vriendelijke groet,
Team van Vrijwillig Wereldwijd

Klinkt erg leuk! Mijn vriend en ik zijn op zoek naar projecten in Vietnam voor begin 2011 en willen graag met gehandicapten werken. Jullie vierde project spreekt ons dus erg aan!
Maar even een paar vragen: Ik heb een infofolder over jullie gekregen op de Activity International-infodag, werken jullie samen of is Vrijwillig Wereldwijd een heel eigen organisatie? Aangezien Activity International ook een project aanbiedt met een school voor gehandicapten (sorry als het een heel domme vraag is, ik ben pas net geregistreerd ;))
En is het echt de bedoeling dat je rouleert tussen de projecten?
Hebben jullie specifieke startdata in 2011, of mag je erheen wanneer je wilt?

Alvast bedankt voor het antwoorden!

Groetjes,
Iris

Hallo Iris,

leuk dat jij en je vriend interesse hebben in vrijwilligerswerk in Vietnam. De projecten bevinden zich allemaal in de stad Can Tho, in de Mekong Delta.

Bij aankomst in Can Tho zul je samen met de contactpersoon uit eten gaan en kun je bespreken op welke projecten je het liefste wilt werken. Je zult wel op een aantal projecten rouleren, op deze manier kunnen we de bezetting van projecten garanderen. Wij hanteren geen specifieke startdata, dus je kunt vertrekken op de datum die je zelf wilt. Wel moet ik vermelden dat we maximaal 8 plekken in het vrijwilligershuis en op de projecten hebben. Voor begin 2011 is er nog plek voor 2 personen. Je kunt ons mailen of de gewenste periode nog mogelijk is ivm de bezetting van de projecten.

Vrijwillig Wereldwijd werkt niet samen met Activity International, we zijn een eigen organisatie. Het komt weleens voor dat er ook informatie wordt verstrekt over een andere organisatie, als er wordt gedacht dat deze organisatie ook een goede optie is om vrijwilligerswerk te doen. Alle organisaties hebben dezelfde missie namelijk: lokale projecten ondersteunen door middel van vrijwilligers. Op deze manier ondersteunen we ook elkaar.

Onze aanmeldprocedure is als volgt:
Wij vragen aan toekomstige vrijwilligers om een motivatiebrief en CV naar ons te sturen. Naar aanleiding hiervan kunnen we je uitnodigen voor een gesprek op kantoor. Op onze website staat onder het kopje ´aanmelden´ wat er in de brief kan komen te staan. Als je op gesprek komt, krijg je de presentatie te zien over Vietnam en de projecten.

Het gesprek is geheel vrijblijvend en geeft je een goed beeld van vrijwilligerswerk in Vietnam. Pas na het gesprek hoef je te bepalen of je zelf ook een positief gevoel hebt bij onze organisatie en kun je je inschrijven.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust. Je kunt ons ook bellen of mailen als je meer informatie wilt hebben.

Op 16 oktober organiseren we ook een open dag op ons kantoor in Dordrecht. Deze dag duurt van 11.00u. tot 14.00u. Je kunt je hiervoor aanmelden door een mailtje te sturen.

We horen graag weer van je.
Vriendelijke groet,
Pascal Sweet
www.vrijwilligwereldwijd.nl
[EMAIL=“info@vrijwilligwereldwijd.nl”]info@vrijwilligwereldwijd.nl