Vrijwilligerswerk in Port-Elizabeth

Wij werken samen met een Zuid-Afrikaanse stichting in Port-Elizabeth, Zuid-Afrika. Deze stichting heeft een tweetal projecten gericht op vroegtijdige schoolverlaters terug naar school te krijgen en jongeren life skills bij te brengen, waardoor de kans op een verdere opleiding of baan wordt vergroot.
Als vrijwilliger help je mee met de dagelijkse werkzaamheden en is er altijd een projectleader aanwezig om je te begeleiden. Daarnaast hebben we nog twee Nederlandse contactpersonen die je van A tot Z begeleiden.
Vroegtijdige schoolverlaters worden door middel van onderwijs, sport en spel gemotiveerd om weer terug naar school te gaan. Het gaat hier vooral om het belang van naar school te gaan te benadrukken en de kinderen te laten zien wat je met naar school gaan allemaal kunt bereiken.

Om jongeren meer lifeskills bij te brengen, worden er computerlessen, sollicitatiegesprekken en gespreksgroepen georganiseerd, zodat ook hen kansen op een toekomst worden vergroot.
Als vrijwilliger help je bij elk van deze aspecten.

Deze trainingen worden gegeven in een klaslokaal in een lokale school. Omdat de school deze ruimte beschikbaar stelt, gaan de jongeren en vrijwilligers samen het schoolgebouw opknappen. Op dit project help je dan ook meteen op twee manieren.

Als vrijwilliger zul je in een huis verblijven samen met andere vrijwilligers.

Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze website of stuur ons een mailtje.

www.vrijwilligwereldwijd.nl
[EMAIL=“info@vrijwilligwereldwijd.nl”]info@vrijwilligwereldwijd.nl

We horen graag van jullie.

vriendelijke groet,
Pascal Sweet
Vrijwillig Wereldwijd