Vrijwilliger gezocht voor de NGO Urpi Sonqocha te Cuzco, Peru

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die minstens 18 jaar zijn, minstens een maand kunnen blijven en over een hoop enthousiasme beschikken om te werken met kinderen uit achtergestelde situaties te San Jeronimo, Cuzco, Peru.

Wij bieden verschillende pakketten aan voor onze vrijwilligers. Zo kan je verblijven in het vrijwilligershuis of bij een gastfamilie. Je kan ervoor kiezen op voorhand al Spaanse les te volgen of je kan hier bij ons ook Spaanse les volgen bij onze eigen ervaren leerkracht.
Daarnaast is er ook steeds: 24/24 en 7/7 ondersteuning en hulp, je kan terecht met gelijk welke vraag bij de directrice, haar familie en de werknemers van Urpi Sonqocha. Een deel van wat je betaald is financiële ondersteuning voor het project (ongeveer 100 euro per maand)
Wekelijks gratis salsa danslessen. Tweewekelijks gratis peruviaanse kooklessen. Gratis toeristische rondleiding in Cusco en rondleiding in San Jeronimo. Ondersteuning bij ziekte, samenwerking met engelssprekende dokter. Begeleiding in het Engels, Spaans of het Nederlands. Begeleiding van stagiairs bij het zoeken naar thema’s en het schrijven van hun eindwerk of schooltaken

Als je meer wilt zien over onze dagelijkse activiteiten, dan raad ik je aan een kijkje te nemen op onze facebook: https://www.facebook.com/urpi.sonqocha.Daar verschijnen er wekelijks nieuwe foto’s en verslagen van onze activiteiten.
Ons project is gesitueerd in San Jeronimo, een half uurtje buiten het historisch centrum van Cusco, Peru. De kinderen die naar ons project komen leven in armoedige en moeilijke omstandigheden. De kinderen lijden aan onder- of eenzijdige voeding en hebben verschillende gezondheidsproblemen. Binnen hun families komt alcoholmisbruik en mishandeling of verwaarlozing vaker wel dan niet voor. De ouders hebben bijna niet gestudeerd, vaak zijn zij enkel naar de eerste jaren van de lagere school gegaan. Soms zijn zij compleet analfatbeet. Het komt vaak voor dat de ouders hun kinderen niet naar school laten gaan omdat ze moeten helpen in het huishouden of op de velden of de markt. Ouders kunnen niet helpen met de schooltaken door hun gebrek aan schoolse kennis. Daarnaast is er vaak nog niet het besef van het belang van een degelijke opleiding binnen deze families.
Urpi Sonqocha legt de focus op de ontwikkeling van de kinderen op 4 domeinen (cognitief, interpersoonlijk, intrapersoonlijk en fysisch). Zo proberen we mogelijkheden te creëren voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Ons doel is de kinderen terug een toekomst geven, dat ze kunnen geloven in hun eigen mogelijkheden en vaardigheden om zo hun leven uit te bouwen. Wij orgineren activiteiten die gericht zijn op het educatieve, gezondheidszorg en algemene ontwikkeling. We werken ook samen met de families van de kinderen. Zo hebben we maandelijks een oudervergadering en is er vaak overleg met de ouders.
De kinderen komen elke namiddag tussen 15 en 18u (na school, in Peru is er enkel in de voormiddag school). We doen huiswerk, educatieve spelen, buiten spelen, engelse les, eten een gezonde maaltijd en poetsen onze tanden. We hebben twee klasjes (3-8 jaar en 9-18 jaar), elke klas heeft zijn eigen leerkracht. Vrijdag is een speciale ‘gezonde’ dag want dan gaan we spelen in het park en eten we lekker fruit.

Contacteer ons op onze mail: urpisonqocha@yahoo.com