Voorlopig komt er geen tokkelbaan (tirolesa) op de Pão de Açucar in Rio

De rechters van het 7e panel van het Federale Regionale Gerechtshof (TRF) hebben woensdag (27) besloten om het embargo op de werkzaamheden voor de installatie van een tokkelbaan op de Suikerbroodberg te handhaven.
De rapporteur van de zaak benadrukte de gebreken in de vergunningsprocedure van Iphan en de onomkeerbaarheid van het werk, aangezien de installatie van de uitrusting definitieve ingrepen vereist op de heuvels Urca en Sugar Loaf, in de zuidelijke zone van Rio.
Milieuactivisten beschouwen het werk als een aanval op het landschap, met de mogelijkheid om de rotsen te beschadigen en de klimroutes die decennialang door bergbeklimmers werden gebruikt, te veranderen.
Parque Bondinho Pão de Açúcar, dat verantwoordelijk is voor de werkzaamheden, zegt dat het “alles in het werk zal stellen om in de loop van de procedure aan te tonen dat het project voor de bouw van de tokkelbaan alle benodigde vergunningen heeft gekregen en dat het is ontworpen en uitgevoerd volgens de beste praktijken, waarbij de zorg voor het behoud van het milieu en het erfgoed wordt benadrukt”.
Tropische groet,
@ivanbahiareisgids