Verbeek met Australië naar WK

Verbeek met Australië naar WK

DOHA - Pim Verbeek heeft zich zaterdag met Australië geplaatst voor de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal in 2010. De ploeg van de Nederlandse bondscoach had aan een gelijkspel tegen Qatar (0-0) genoeg om zich te verzekeren van een startbewijs in Zuid-Afrika.

Australië is de tweede ploeg die zich kwalificeert voor het WK; eerder op zaterdag deed Japan dat al. Later volgde Zuid-Korea als derde land.
Australië en Japan waren in groep 1 van de Aziatische zone duidelijk de sterkste landen. Beide landen veroverden in zes duels veertien punten en mogen daarmee de tickets voor Zuid-Afrika gaan boeken.
Derde plaats
Bahrein, Qatar en Oezbekistan strijden nog om de derde plek in de groep. De nummer drie van groep 1 speelt in een play-off nog tegen de nummer drie van groep 2 om een beslissende play-off om één WK-ticket tegen Nieuw-Zeeland.
Verbeek (53) was eerder assistent-trainer van Guus Hiddink in diens periode als bondscoach bij Zuid-Korea. De twee Nederlanders loodsten de Koreanen in 2002 verrassend naar de halve finales op het WK in eigen land. Vier jaar later was Verbeek aan de zijde van Dick Advocaat ook actief op het WK in Duitsland.
Zuid-Korea
Na het eindtoernooi in 2006 schoof Verbeek door naar de positie van bondscoach. In juli 2007, na een derde plek bij het toernooi om de Azië Cup, nam hij ontslag bij Zuid-Korea. Eind 2007 tekende Verbeek een contract als bondscoach van Australië, met als opdracht de ‘Socceroos’ opnieuw naar het WK te leiden. Onder leiding van Hiddink had Australië vier jaar eerder de achtste finales bereikt.
De geboren Rotterdammer werkte in eigen land eerder als trainer van Sparta, De Graafschap, Feyenoord, FC Groningen en Fortuna Sittard.
(c) ANP

Bron: Nu.nl

Wederom kwalificeert Australie zich voor een WK onder leiding van een Nederlandse coach, petje af voor Verbeek en z’n team !