'Venetiaanse Rialtobrug krakkemikkig'

02 augustus 2011
Het is me toch wat met Italia. Het land met de grootste monumentendichtheid ter wereld heeft amper geld (over) voor onderhoud en restauratie van al dat kostbaars.
Neem Venezia: de lagunestad is een en al monument. De gemeente heeft lang niet genoeg geld voor de restauratie van al die prachtige palazzi aan het Canal Grande en aan het Piazza San Marco. Gelukkig springt het bedrijfsleven steeds vaker bij.
Onlangs bleek dat de beroemde Rialtobrug over het Canal Grande gebreken vertoont. Dit voorjaar bezweek een colonnina, zuiltje, van de balustrade, gelukkig zonder schade aan te richten. Ook de bestrating is er slecht aan toe. Wat wil je ook, de brug is al vijfhonderd jaar oud en wordt dagelijks beklommen door horden toeristen.
Venetiaanse artigiani, ambachtslieden, hebben besloten gratis een balustrade te restaureren, als een soort lokale sponsoring. Maar voor een grondiger aanpak van de brug is veel meer geld nodig, op zijn minst 4 tot 5 miljoen euro. Da’s een serieus probleem in deze tijden van crisis.

Lees verder: http://www.italie.nl/Venetiaanse+Rialtobrug+krakkemikkig/51563/p1527/default.html