Twee aardbevingen in Noord-Oost India, geen slachtoffers gemeld

Vandaag zijn twee aardbevingen in Noord-Oost India gemeld, maar er zijn daarbij geen slachtoffers of andere schade gemeld.
Mensen renden in paniek hun huizen uit in de deelstaten Assam, Arunachal Pradesh, Manipur, Nagaland, Meghalaya en Tripura.

Volgens het Indiase Meteorologische Instituut was de eerste beving om 1.13 uur in de nacht en had een kracht van 4.8 op de schaal van Richter, en lag het epicentrum in het Arunachal Pradesh - Xizang grensgebied.

De tweede beving was om 9.43 uur in de ochtend en had een kracht van 5.8 op de schaal van Richter, met het epicentrum in het Phek gebied in Nagaland.

Bron:

Aardbeving veroorzaakt paniek in Kashmir.

De aardbeving van vandaag met een kracht van 6.1 op de schaal van Richter heeft veel paniek veroorzaakt in de Kashmir Valley.
Maar er is geen schade gemeld.

Rond 7.30 uur in de ochtend werden de trillingen gevoeld in grote delen van Kashmir en vluchtten alle mensen hun huizen uit.

Het epicentrum van de beving lag in Hindukush in Afghanistan.

Kashmir is een gebied dat gevoelig is voor aardbevingen. In 2005 was er een beving met een kracht van 7.4 op de schaal van Richter, waarbij er een paar duizend mensen omkwamen.

Bron:

Kleine aardbeving in Kashmir.

Een kleine aardbeving met een kracht van 5.7 heeft Kashmir geraakt.
Het epicentrum lag in Hindukush.

Er zijn tot nu toe nog geen slachtoffers en schade gemeld.

Bron: