Triënnale Brugge - Liquid City

Van 5 mei tot 16 september 2018 verschijnen indrukwekkende constructies van hedendaagse kunstenaars en architecten in de historische binnenstad van Brugge. Het zijn antwoorden op de gevolgen van de vloeibare samenleving vandaag.

De wereld verandert snel. Gevestigde gedachten en leefvormen staan onder druk. Wat brengt de toekomst?

Triënnale Brugge heeft internationale kunstenaars en architecten uitgenodigd om hierover na te denken. Velen zochten voor hun werk inspiratie in de rol van het vloeibare dat de stad letterlijk doorkruist en omringt. Het water, dat Brugge ooit zijn wereldfaam bezorgde, wordt een metafoor voor Liquid City. In de binnenstad worden vijftien kunstwerken, installaties en ontmoetingsplekken opgebouwd. Ze vormen een gastvrij parcours dat mensen op onverwachte plekken samenbrengt. Want net dat is een van de doelstellingen van Triënnale Brugge 2018: ontmoetingen genereren, mensen uitdagen om de kunstwerken niet alleen te bezichtigen, maar ook te beleven en deel uit te maken van het creatieve proces.

Leuke tip ! En vast erg interessant.
‘k Heb wat gegoogled en gelezen. Misschien moet ik toch nog maar eens naar Brugge toe.

Om eerlijk te zijn, ik kom zelden nog in de Brugse binnenstad en al zeker niet tijdens de zomermaanden. ’t Is er te vaak over de koppen lopen …

Wij komen er ook zelden en als we gaan, dan gaan we door de week. Brugge is in dit seizoen altijd druk eigenlijk.