Tips&weetjes:Ubon Ratchathani!

Ubon Ratchathani is een stad in het noordoosten van Thailand. Het is de hoofdstad en het het administratieve centrum van de provincie Ubon Ratchathani. In 2000 had de stad 106.552 inwoners. Ubon ligt aan de noordkant van de Mun rivier. De stad werd gesticht tegen het eind van de 18e eeuw door Lao-immigranten.

Het internationaal vliegveld van Ubon was vroeger een van de belangrijke Amerikaanse militaire bases in Thailand, van waaruit vliegtuigen vertrokken om bommen te werpen in Vietnam, Laos en Cambodja.

De stad Ubon Ratchathani staat verder bekend om haar jaarlijks kaarsen-festival in juli, waarbij gigantische kaarsen in een optocht door de stad gereden worden.

Verder bevinden zich een aantal bijzondere tempels in Ubon. Wat Tung Sri Muang staat bekend om haar houten antieke bibliotheek in de traditionele Thaise stijl. In Wat Nong Bua heeft men een kopie van de chedi van Bodhgaya gebouwd.

Ten zuiden van de rivier ligt het stadje Warin Chamrab, wat tegen Ubon Ratchathani aan aan het groeien is. Het gebied tussen Ubon en Warin Chamrab is een populaire plaats voor de vestiging van Mega-stores. Het treinstation van Ubon Ratchathani bevindt zich in Warin Chamrab, wat bij toeristen soms tot desoriëntatie en verwarring leidt.
**Bezienswaardigheden

Het Kaarsen Festival in juli; dit is een parade van gigantisch sculpturen uit was.
Wat Tung Sri Muang; deze tempel is bekend om zijn antieke bibliotheek in traditioneel Thaise stijl.
Wat Maha Wangram; deze tempel is gebouwd ten tijde van Koning Rama III en wordt beschouwd als de belangrijkste tempel van deze regio**
Ubon heeft drie belangrijke avondmarkten. De noordelijke avondmarkt is op Chayangkum Rd, vlakbij de Racha Hotel en is waarschijnlijk de grootste van de drie. De centrale avondmarkt is op Ratchabut Rd tussen Khuan Thani en Si Narong Rd en is waarschijnlijk de beste keuze met een goede selectie van alle soorten voedsel, waaronder een zeer goede roti staan ​​de hoek. De derde is de Vietnamese markt aan de rand van de rivier op Prom Tap Rd. Dit is een geweldige plek voor snoep en 's avonds laat, ijs-koud fruit shakes

Hoe te bereiken met het openbaar vervoer:auto:

a) Vanuit Bangkok, snelweg nr. 1 naar Saraburi en Highway nr. 2 bij Nakhon Ratchasima, gebruik dan Highway No.226 en ga naar Ubon Ratchathani via Buri Ram, Surin en Si Sa Ket, voor een totale afstand van 629 kilometers.

b) Vanuit Bangkok, snelweg nr. 1 en nr. 2 Highway Unil te komen tot Sikhio, vervolgens om te zetten in Highway nr. 24 en ga naar Ubon Ratchathani via Chok Chai, Nang Rong, Prasat, Det Udom en Warin Chamrap.

met de bus

Bussen vertrekken uit Noord-Bus Terminal van Bangkok (Mochit 2 Bus Terminal) naar Ubon Ratchathani elke dag. Contact Transport Co Ltd op Tel: 0 2936 2852-66 voor meer informatie.

met de trein

Elke dag treinen vertrekken er treinen vanaf Bangkok Hua Lamphong Railway Station naar Ubon Ratchathani. Bel 1690, 0 2223 7010-20 voor meer informatie.De link is: http://www.thairailticket.com/esrt/D...spx?language=1

met het vliegtuig

Thai Airways heeft een aantal dagelijkse vluchten verbinden Bangkok met Ubon Ratchathani. Voor meer informatie, contact opnemen met hun kantoor in Bangkok op tel… 0-2280-0060, 0-2628-2000 of bekijk hun website op www.thaiairways.com. Air Asia heeft twee vluchten elke dinsdag, donderdag en zaterdag naar Ubon Ratchathani International Airport. De vluchttijd bedraagt ​​1.05 uur. Bel 02 515 9999 of bezoek www.airasia.com voor meer informatie**