Thailand krijgt gouden medaille voor organisatie Flora

Thailand krijgt een gouden medaille van de International Association of Horticultural Producers (AIPH) voor de organisatie van de Flora Ratchaphruek in Chiang Mai. Tussen 1 november 2006 en 1 februari van dit jaar waren op de horticulturele tentoonstelling Flora meer dan 3 miljoen bomen en planten te zien, waaronder duizenden Nederlandse tulpen. Dit ter gelegenheid van het feit dat Koning Bhumibol in 1946 de Thaise troon besteeg én om alvast zijn 80ste verjaardag te vieren, op 5 december van dit jaar.

Thailand is het derde land dat een gouden medaille voor de organisatie van een dergelijk evenement in ontvangst mag nemen. Japan kreeg in 1990 de eerste gouden plak, in 1999 gevolgd door China.

Het Thaise ministerie van landbouw wil nu een budget van bijna 4 miljoen euro ter bechikking stellen om het terrein van de Flora te ontwikkelen tot een botanische tuin. Een deel van het gebied is onlangs al opengesteld voor het publiek. De nieuwe tuin moet in december van dit jaar in vernieuwde vorm open gaan.

*Bron: Thais Verkeersbureau / www.thaisverkeersbureau.nl *