Spoed terugtrekking Amerikaanse troepen Afghanistan

President Obama verklaarde op woensdag 22 juni 2011 dat de doelen achter de missie in Afghanistan grotendeels behaald zijn, waardoor de terugtrekking van Amerikaanse troepen van start gaat. Zo worden er aan het einde van 2011 al 10.000 troepen uit Afghanistan gehaald. De overige 20.000 troepen trekken in de zomer van 2012 terug. Uiteindelijk zal de Verenigde Staten in 2014 de veiligheid van Afghanistan volledig overdragen aan Afghaanse autoriteiten.

Zo ook verklaarde Obama dat Afghanistan geen terroristische dreiging meer is voor de Verenigde Staten, en dat het tijd is voor de Amerikanen om zich op de heropbouw van ‘thuis’ te richten.

De terugtrekking uit Afghanistan zal sneller verlopen dan dat Obama’s militaire adviseurs aanbevolen hadden. Obama zal naast de terugtrekking zijn handen vol hebben aan bezuinigingen, een negatieve publieke opinie, en de herverkiezingscampagne van volgend jaar.

Lees het hele artikel

In het kader van dit bericht geeft het volgende filmpje een kijkje in de interactie tussen Senatoren. Manchin, een redelijk conservatieve Democraat, wordt hier even op zijn plaats gezet door ‘good old’ Republikein McCain…

<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“2KeU7_9tZDE” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>

1 like