Rampen nekken toerisme Australië

Rampen nekken toerisme Australië
Niets lijkt Australië bespaard te blijven. Overstromingen, een cycloon en als klap op de vuurpijl vernietigende bosbranden. De schade loopt in de miljarden.
BRISBANE - Het imago van Australië als een veilige bestemming lijkt een flinke deuk te hebben opgelopen, de toeristen blijven weg. Alleen al in de staat Queensland is het aantal boekingen met minimaal 40 procent gedaald.
30 om 90 procent
Volgens directeur Ben Schultz van hostel Bunk Backpackers, feestcentrum Birdee Num Num en reisbureau Go Travel in Brisbane is momenteel slechts 30 procent van zijn hotelkamers verhuurd terwijl dat rond deze tijd van het jaar zo’n 90 procent zou moeten zijn. Schultz is niet de enige die het moeilijk heeft.
Ook Sander Kammam van Chill Backpackers heeft zijn handel de afgelopen weken fors zien teruglopen “Kennelijk bestaat in het buitenland de indruk dat de boel hier nog steeds onder water staat”, zegt Kamman.

http://nieuws.wegenerweb.nl/multimedia/archive/01724/overstroming_austr_1724577h.jpg
Vrijwilligers lopen in Brisbane, Australië tussen de rommel die door de overstromingen in Queensland achtergelaten zijn, 16 januari 2011.
Foto: EPA

Bron: de Stentor