Project: Werken op een Leercentrum in de sloppenwijken van Phnom Penh - Cambodja (Voluntoura)

Het project
In de sloppenwijken van Phnom Penh, Cambodja werkt Voluntoura samen met Stichting Beetje Beter en een team lokale medewerkers op 2 Leercentra. Kinderen in Cambodja gaan of in de ochtend of in de middag naar de basisschool. Deze Leercentra zijn opgericht om de kinderen gedurende het dagdeel dat ze niet naar school kunnen op te vangen. Op beide locaties wordt in totaal aan ruim 300 kinderen in de leeftijd van 6 – 16 jaar Engelse les en computerles gegeven. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan thema’s als sport, spel en de hygiëne. Op deze manier brengen de kinderen de dag door op een prettige plek en leren zij dingen die belangrijk zijn voor een betere toekomst.

Jouw rol als vrijwilliger
Als vrijwilliger bied je ondersteuning aan het lokale team bij het voorbereiden en geven van Engelse les. De toegevoegde waarde van een vrijwilliger is dat er veel aandacht voor de uitspraak van de Engelse taal is. Bovendien kunnen leerlingen die (niet) goed kunnen meekomen soms in een kleiner groepje begeleid worden. Verder help je mee met het organiseren en begeleiden van activiteiten op het gebied van sport, spel, muziek, etc. Eigen ideeën en initiatieven met betrekking tot deze activiteiten worden zeer op prijs gesteld.

Voorwaarden voor deelname
De voorwaarden voor deelname staan uitgebreid beschreven op onze website. Voor aanmelding is het van belang om te weten dat je minimaal 17 jaar moet zijn op het moment van vertrek. Je beheerst de Engelse taal goed en vanzelfsprekend ben je gemotiveerd en gewend om met jonge kinderen om te gaan. Deelname is mogelijk vanaf 2 weken.

Meer informatie
Lees hier mee over het werken op het leercentrum in Phnom Penh. Wil je meer weten over andere stage- of vrijwilligersprojecten in Cambodja? Kijk dan op voluntoura.nl.
Vanzelfsprekend kun je ons ook bellen of mailen voor meer informatie.