Project: scholen, zorgboerderij en medisch project in Colombia (Het Andere Reizen)

Het project

In het kleine plaatsje Paluato, dichtbij de Caribische kust gelegen, tussen Cartagena en Santa Marta, is een Nederlandse stichting actief die zich inzet voor de armste bewoners van dit gebied.

Mi casa en Ipauratu (in het Nederlands mijn huis in Ipauratu) is een stichting die ruim 11 jaar geleden is opgericht door de Nederlandse Inten en haar Colombiaanse man Jeovanny met als doel het verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale bewoners.

Het plaatsje Paluato bestaat uit ongeveer 150 families die hoofdzakelijk zelfvoorzienend leven. In de rijke grond worden verschillende groenten en fruitsoorten verbouwd als mais, yuka en watermeloen. 90% van de bewoners in Paluato leeft onder de armoedegrens. Slechts een aantal families beschikt over stromend water, de meeste families in de omgeving komen nog per ezel naar het dorp om de klim naar de waterput te maken. Jeovanny is recentelijk benoemd tot districtshoofd omdat hij zich inzet voor de lokale bewoners. Samen met hen probeert hij manieren te vinden om nieuwe bronnen van inkomsten te genereren.

Vrijwilligerswerk in Paluato kun je doen in de volgende projecten:

[ul]
[li]Kleuterschool
[/li][li]Middelbare school
[/li][li]Zorgboerderij voor kinderen met syndroom van Down en autisme
[/li][li]Medisch vrijwilligerswerk en sociaal-psychologische hulpverlening volwassenen
[/li][li]Opzetten Centro Idigenas - inheems museum
[/li][/ul]

Accommodatie en vrije tijd
Tijdens het vrijwilligerswerk verblijf je in een prima vrijwilligershuis op het project zelf. Ook Inten en Jeovanny wonen op het terrein. Het is zelfs mogelijk om in tenten te overnachten mocht je wat meer privacy wensen. Vrijwilligers verblijven op basis van volpension (3 maaltijden per dag inclusief koffie, thee en fruitsap). In de weekenden ben je vrij en zijn er volop mogelijkheden om meer van de omgeving te zien of te relaxen op het strand.

Locatie
Ipaurato ligt op ongeveer 2,5 uur rijden met de bus vanaf Cartagena of 2 uur met de bus vanuit Santa Marta. De dichtstbijzijnde luchthaven ligt in Barranquilla. Een transfer vanaf de luchthaven is tegen een meerprijs van € 12 mogelijk.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze op deze pagina.