Project: Educatief centrum - Peru (Mijn Bestemming)

Project
Het educatief centrum San Jeronimo is opgericht om de kans op een betere toekomst te vergroten voor de kinderen in de wijk San Jeronimo. De kinderen in Peru gaan in de ochtend naar school en zijn de hele middag vrij. De meeste kinderen gaan naar publieke scholen, gratis scholen van de overheid, waarvan de kwaliteit van het onderwijs heel laag is. Bij gezinnen die in armoede leven, moeten beide ouders op het land werken of producten verkopen op de markt bijvoorbeeld en is er dus niemand in de middag om de kinderen op te vangen en te helpen met hun huiswerk. Hiervoor is dit educatief centrum opgericht.

Daarnaast willen we de kinderen bewust maken van de verschillende keuzes die ze kunnen maken voor hun toekomst. Respect voor jezelf en voor elkaar zijn belangrijke waarden binnen het educatief centrum. Door middel van educatieve spellen, verdieping in de eigen cultuur en andere culturen, Engelse lessen en het bijbrengen van normen en waarden, wil het project de kans op een betere toekomst voor de kinderen vergroten.

[ul]
[li]Type project: Activiteiten en onderwijs kinderen
[/li][li]Gezocht: Enthousiaste vrijwilligers
[/li][li]Vereist niveau Spaans: Beginner (Level A1-A2: basisgebruiker)
[/li][li]Minimale beschikbaarheid: 4 weken
[/li][li]Leeftijd vrijwilliger: 17-65
[/li][li]Andere vereisten: Kopie van je paspoort
[/li][li]Lokatie: 30 minuten van het centrum met openbaar vervoer
[/li][li]Werkzaamheden: Engelse les geven, helpen bij huiswerk, creatieve en sportactiviteiten
[/li][li]Werkdagen: 5 middagen per week, maandag t/m vrijdag
[/li][/ul]
Het educatief centrum werd in augustus 2011 opgericht in de wijk San Jeronimo in Cusco. Het centrum is voor kinderen van 4,5 tot 14 jaar, die in extreme armoede leven. Het project is opgericht door 2 vrienden die zijn begonnen met niets anders dan motivatie, inzet en bereidheid om de kinderen en hun gezinnen te helpen.

ALGEMENE DOELEN VAN HET PROJECT:

[ul]
[li]Bewustwording vergroten van het belang van onderwijs en het bieden van onderwijs.
[/li][li]Creativiteit van kinderen bevorderen
[/li][/ul]
SPECIFIEKE DOELEN VAN HET PROJECT

[ul]
[li]Engels leren
[/li][li]De kennis van de regionale en nationale folklore vergroten
[/li][li]Stimuleren van cognitieve, lichamelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling
[/li][li]Bijbrengen van bij de cultuur passende normen en waarden
[/li][/ul]
HOE KAN JE HELPEN?
Vrijwilligers kunnen de kinderen helpen met huiswerk en met het bedenken en begeleiden van creatieve, sport- en spelactiviteiten. Je begeleidt de kinderen met activiteiten binnen in het project en gaat regelmatig met ze naar buiten, naar een sportveld of speeltuin. De kinderen krijgen ook Engelse les van de vrijwilligers en je kunt hen ook lesgeven op andere gebieden. Naast onderwijs is een ander doel van het project om de kinderen te leren respect te hebben voor zichzelf en voor anderen. Kinderen krijgen thuis soms weinig grenzen, weinig complimenten en weinig aandacht. In het contact met de kinderen en in jouw begeleiding van de kinderen is het dan ook belangrijk om daar oog voor te hebben.
**
Contact opnemen**
Heb je vragen over het project, mail ons dan via info@mijnbestemmingperu.nl. Neem een kijkje op www.mijnbestemmingperu.nl voor meer informatie over Spaanse les en verblijf in een gastgezin of appartement.