Project: community project - Zuid-Afrika (African Travels)

Het project
Dit vrijwilligersproject ondersteunt de gemeenschap die het meest hulpbehoevend zijn en ondersteuning, ontwikkeling en vooruitgang bewerkstelligen. Deze wijk aan de rand van Kaapstad heeft te maken met grote armoede en/of verslaving.
Het project ondersteunt kinderen en volwassenen met verschillende initiatieven waarbij jij als vrijwilliger kunt ondersteunen, waaronder: helpen op scholen, soepkeuken, opvang voor verwaarloosde kinderen, meewerken in de openbare groentetuinen, afkickkliniek en nog veel meer.

De omgeving
Genesteld tegen de berghellingen van de prachtige Kaap ligt Kraaifontein. Kraaifontein is een van de noordelijke voorsteden van Kaapstad in de Westkaap van Zuid-Afrika. Sinds 1994 is deze gemeenschap ontzettend uitgebreid, van louter 85.000 mensen naar meer dan 200.000 mensen. De meeste inwoners komen uit de provincie opzoek naar een betere toekomst in de stad. Veel van hen waren niet succesvol in deze zoektocht en moesten genoegen nemen met een minimumloon, dagelijks opzoek naar nieuw werk en zoekend naar goedkope huisvesting.

Het werkloosheidspercentage ligt op dit moment op ca. 45% in Zuid-Afrika. Door het gevolg van de armoede is de verwaarlozing van kinderen en alcohol- en drugs misbruik aan de orde van de dag. Veel mensen lijden aan tuberculose en hiv / aids gerelateerde ziekten. De successen van deze behandelingen lopen vaak vertraging op als gevolg van ondervoeding of het gebrek aan voedsel.

De werkzaamheden
Het bereiden en uitdelen van maaltijden, assisteren bij de step-down faciliteiten, helpen op de lagere school, de zorg voor vondelingen, helpen op de crèche, assisteren bij de vaardigheidstrainingen van de herstellende verslaafden en agrarische werkzaamheden in de gemeenschappelijke tuinen.

Accommodatie
Tijdens je verblijf in Kraaifontein kun je kiezen uit een hotel of gastgezin. Het project ligt vrij ver buiten Kaapstad waardoor je ’s avonds moeilijk het bruisende stadsleven van Kaapstad kunt verkennen. In de weekenden ben je uiteraard vrij en kun je bij een backpackers in de stad inchecken. Aan de opzet van een vrijwilligershuis wordt nog gewerkt.
Verwacht geen luxe. Zowel het hotel als het gastgezin zullen zeer basic zijn. Uiteraard zullen we proberen je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. In het hotel zijn slaapzalen met 3-4 persoons kamers met een gemeenschappelijke badkamer. Er is een volledig ingerichte keuken aanwezig waar je zelf kunt koken. Het hotel ligt op ca. 10 minuten rijden van het project.
Een verblijf bij een gastgezin bied je meer inzicht in het dagelijkse leven van Zuid-Afrikanen. Hier krijg je een eigen kamer en deel je de maaltijden met het gezin. Uiteraard is jouw verblijf bij een gastgezin een inkomstenbron voor de familie en dus ben je erg welkom.

Deelname
Startdag is maandag en je kunt al deelnemen vanaf 1 week.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en deelname op Maatschappelijk werk in Kaapstad | Zuid-Afrika http://www.africantravels.com/Maatschappelijk-werk-in-Kaapstad-Zuid-Afrika

LOFDAL Kaapstad_African Travels_handing-out-food-4.JPG