Project: Bouw samen met de lokale bevolking en leer over permacultuur, Filipijnen (IBO Nederland)

Project
Isabela Permaculture Development Centre (IPDC) leert de lokale bevolking duurzamer leven en bouwen om zo een oplossing aan te reiken voor de oorzaken van de klimaatsverandering. Ook jij kan hieraan je steentje bijdragen!

Het project dompelt je in de eerste plaats onder in de principes van permacultuur, waarbij bouwen met bamboe erg belangrijk is. Als je de technieken onder de knie hebt, reis je verder om concreet aan de slag te gaan, daar waar er nood aan is. Eerder bouwden vrijwilligers al mee aan een ecologisch infocentrum, een brug en een bamboe adventure parcours voor kinderen. Ook het opknappen van huisjes voor ecotoerisme behoort tot de mogelijkheden.

Dit project belooft je een intense interculturele ervaring. Je leeft en werkt letterlijk met en voor de plaatselijke bevolking en reist van het ene project naar het andere. Zo ontdek je op avontuurlijke wijze dit prachtige land van binnenuit.
**
Meer weten?**
Hiervind je meer informatie over dit project.

Werkzaamheden
Na een praktische inleiding in de principes van de permacultuur, leren de vrijwilligers bouwen met bamboe. In nauwe samenwerking met plaatselijke bewoners pas je de geleerde technieken toe op locatie. Je helpt bij het ecologisch bouwen van een gemeenschapsproject.
Daarnaast wordt soms ook van de vrijwilligers gevraagd om te helpen bij het informatiecentrum bij Isabela, een locatie aan de kust en nabij het regenwoud.

Wie zijn wij?
IBO-Nederland is een non-profit vrijwilligers organisatie met liefde voor de wereld: avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land echt leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je zet je, vaak samen met de plaatselijke bevolking, actief in. Culturele uitwisseling, het opdoen van nieuwe ervaringen en het op een andere manier leren kijken naar anderen zijn belangrijke elementen bij onze vrijwilligersprojecten. Hier vind je een overzicht van onze wereldwijde vrijwilligersprojecten.

Meer informatie
Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

IBO-Nederland
St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074
www.ibo-nederland.org