Project: Bouw een voormalig werkkamp om tot verslavingsopvang in Gracza, Polen (IBO-Nederland)

Het project

Hou jij er wel van de handen uit de mouwen te steken? Wil jij een unieke ervaring beleven waarbij je ook nog mensen helpt? Ga dan als vrijwilliger op reis naar Polen en klus van 6-19 september mee aan een opvang voor ex-verslaafden.

Gracze is een klein dorpje in zuid-Polen, ongeveer 30 km van Opole and 75 km van Wroclaw. Het opvanghuis voor drugs- en alcoholverslaafden in Gracze is opgericht in 2001 op een voormalig Duits werkkamp en wordt geleid door de non-profit organisatie MONAR. Vandaag de dag wonen en werken er zo’n 35 jongvolwassenen in het tehuis die drugs- en alcoholproblemen hadden in het verleden. De bewoners hebben beetje bij beetje het terrein opnieuw ingericht en de barakken omgebouwd tot opslag, een muziekkamer, een voetbalveld, een moestuin en kassen.

Werkzaamheden:
De vrijwilligers kunnen meehelpen met de constructie en afwerking van bijvoorbeeld de openhaard-kamer, de gehandicapten badkamer en wellicht met nieuwe bouwwerkzaamheden. Denk hierbij aan werkzaamheden als tegels leggen, metselen, muren pleisteren, verven, tuinieren en landbouw.

Inschrijfgeld: EU35
Deelnamekosten (excl. reiskosten): EU120

**
Contact opnemen**

Op www.ibo-nederland.org vind je meer informatie over ons en onze projecten. We helpen je graag verder met al je vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland.

St. Annastraat 174
6524 GT Nijmegen
Telefoon: 024 3226074
[EMAIL=“info@ibo-nederland.org”]info@ibo-nederland.org