Project: Basis- en middelbare school - Colombia (Mijn Bestemming)

Project
In de wijk Boquilla in Cartagena heersen grote contrasten tussen de luxe hotels en de armoede bij de lokale bevolking. Boquilla was een vissersdorp en langzamerhand zijn er tussen Panama stad en Boquilla steeds meer hotels gekomen aan het strand en wordt het dorp steeds meer verdrongen. Op de basis- en middelbare school in Boquilla kunnen de kinderen uit deze regio bouwen aan een betere toekomst.


IN HET KORT
[ul]
[li]Type project: Activiteiten en onderwijs kinderen
[/li][li]Gezocht: Pedagogen en leerkrachten of Pabo studenten, IT-professionals, psychologen
[/li][li]Vereist niveau Spaans: Basis (Level A2: basisgebruiker)
[/li][li]Minimale beschikbaarheid: 4 weken
[/li][li]Andere vereisten: Er wordt verwacht dat je gepaste kleding draagt en dat je een plan opstelt voor je vrijwilligerswerk
[/li][li]Lokatie: Cartagena, 30 minuten vanaf de Spaanse school.
[/li][li]Werkzaamheden: Engelse les geven, helpen bij huiswerk en lessen, creatieve en sportactiviteiten
[/li][li]Werkdagen: maandag t/m vrijdag, ochtend en middag (half dec tot begin maart vakantie)
[/li][/ul]
De school biedt onderwijs aan kinderen van 5 tot 17 jaar in een achterstandswijk. De school probeert ouders te betrekken bij de school zodat zij hun zonen en dochters beter kunnen ondersteunen en motiveren voor school. De school bestaat al sinds 1978 en is opgericht door een groepje docenten, moeders en leiders van de gemeenschap.


HOE KAN IK HELPEN?
Vrijwilligers zijn welkom om leerkrachten te ondersteunen in de grote klassen en om extra activiteiten te bieden aan de leerlingen. De school zoekt vrijwilligers die kunnen helpen bij lessen op het gebied van handvaardigheid, tekenen, dans, theater, sport, Engels en informatica.

Contact opnemen
Als je interesse hebt of vragen wilt stellen over het project of over andere mogelijkheden in Colombia, mail dan naar info@mijnbestemming.org. Neem een kijkje op www.mijnbestemmingcolombia.nl voor meer informatie.