Politieke crisis Italië leidt tot onrust over lot Alitalia

De crisis in de Italiaanse regering van Romano Prodi leidt tot onzekerheid over de overname van Alitalia door Air France-KLM. De handel in het aandeel van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij werd dinsdagochtend enige tijd stil gelegd nadat het tot 9,7 procent lager noteerde.

Beleggers vrezen dat een val van de regering het overnameproces zal frustreren. De Italiaanse centrum-linkse regering is in de problemen gekomen doordat een van de coalitiepartners is opgestapt. Een nieuwe minister van economische zaken, die beslist over de verkoop van het overheidsbelang van 49,9 procent in Alitalia, zou een andere voorkeur kunnen uitspreken.

Een aantal vakbonden en politieke partijen in Italië geeft nog altijd de voorkeur aan Air One als koper, om zo de luchtvaartmaatschappij in nationale handen te houden.

Een woordvoerder van Air France-KLM wilde niet reageren op de vraag of de onderhandelingen worden voorgezet. Omstreeks 12.45 uur noteert Alitalia 2,2 procent lager. Air France-KLM staat op dat moment op een winst van 5,3 procent.

Bron: HLN