Oproep: sportieve vrijwilligers voor ‘sportdevelopment’ project in Kaapstad

Stichting Docenten voor Afrika zet zich in voor beter onderwijs in de townships van Zuid-Afrika. Dit doen we met het direct ondersteunen van een aantal kleinschalige vrijwilligersprojecten en sponsorprojecten op achterstandsscholen voornamelijk rondom Kaapstad.

Voor ons volleybalproject in Kaapstad zoeken wij vanaf 1 maart 2011 nog enkele gemotiveerde sportmensen die een maand of langer mee willen helpen dit bijzondere ‘sportdevelopment’ project verder vorm te geven. Je hoeft geen volleybalspeler te zijn maar je moet wel affiniteit met sport en coaching hebben. Wat gegevens over het project op een rijtje:
[ul]
[li]project op een viertal achterstandsscholen (=drie basisscholen in Kaapstad en éénin Houtbaai) waar volleybaltrainingen worden gegeven. Dit moet leiden tot de oprichting van een ‘volleybal league’ tussen de scholen;[/li][li]project wordt gesteund door het Department of Education and Sports, Western Cape en uiteraard staan de deelnemende scholen volledig achter dit project;[/li][li]reikwijdte project:10% van de totale schoolpopulatie op elke school;[/li][li]20 kinderen per klas uit grades 5 en 6 (tussen 10 en 13 jaar);[/li][li]400 kinderen beheersen nu de basistechnieken en kunnen mini-wedstrijdjes over het net te spelen;[/li][li]per deelnemende school worden ook docenten gecoached om volleybaltraining te gevenom project te continueren nadat deze is afgesloten. [/li][/ul]Aangezien recentelijk iemand zich heeft afgemeld als vrijwilliger, zoeken wij vanaf maart (een) vrijwilliger(s) voor het volleybalproject. Als stichting kunnen wij voor een geschikte kandidaat een bedrag van EUR 100 bijdragen in de kosten voor deelname. Dit betekent dat de kosten voor de eerste 4 weken EUR 945 bedragen. Zie onze website voor meer informatie over wat je voor jouw bijdrage van ons kunt verwachten.

Ook voor verdere informatie en doelstellingen van het project (of over onze andere projecten) surf dan naar onze website:* www.docentenvoorafrika.nl. ***