Obama vecht terug..maar tegen wie?

Na de Iowa Straw Poll (Michele Bachmann 1ste en Ron Paul 2de) van afgelopen weekend lijkt er een trio van kandidaten te zijn ontstaan die serieus gaan meedingen naar de nominatie voor president: Mitt Romney, Rick Perry en Michele Bachmann (niet in willekeurige volgorde). Outsiders zijn: Jon Huntsman en Ron Paul (en heeeel misschien Sarah Palin).

Tim Pawlenty heeft zich na een teleurstellende derde plaats in de straw poll teruggetrokken. Zijn hele campagne was afgestemd op een goed resultaat in Iowa, maar het heeft niet mogen baten. Sommige analysten beweren dat Pawlenty tijdens het Fox News debat van afgelopen donderdag te gretig de confrontatie zocht met Tea Party lieveling (en vrouw; ja, het is bijna not done om, zelfs tijdens een politiek debat, een vrouw hard aan te pakken) Bachmann in plaats van zijn peilen vooral te richten op Mitt Romney.

Texas cowboy Rick Perry zal zich vanaf nu ook storten in het circus van diners, fundraisers, speeches etc. BBC News maakte een grondig portet van Perry en zijn kansen op het presidentschap.

Romney, Perry en Bachmann zullen vanaf nu elkaar harder gaan bekritiseren om zodoende een eigen, uniek profiel te krijgen. Zo heeft de Republikeinse kiezer tijdens de primaries ook echt iets om uit te kiezen. De drie zullen zich waarschijnlijk zo presenteren: Romney - zakenman, leider; Perry - ervaren politicus, sociaal conservatief; Bachmann - vechter, sociaal conservatief.

President Obama reist deze week per bus door de ‘Midwest’ (o.a. Iowa) om met ‘gewone burgers’ te praten over werkgelegenheid en banen. De tour is echter stiekem onderdeel van zijn herverkiezingscampagne (klik hier voor een artikel met een Fox News spin).

De Republican National Committee noemt het “The Debt-End Tour” en heeft zelfs de moeite genomen om een soort persbericht en onheilspellend filmpje te produceren. Hoe zielig.

Obama zit in een lastig parket. Enige lichtpuntje is dat de verkiezingen nog ver weg zijn EN een zittend president verslaan is zelden een gemakkelijke opgave…

Zomaar even een paar cartoons van de CONSERVATIEVE nieuws-website U.S. News…Ik wil niet (te) pro-Obama overkomen :wink: