Mexico wil Olympische Spelen van 2020 organiseren

MEXICO - De president van het Mexicaans Olympisch Comité (COM), Filipe Munñoz, heeft in de krant El Universal aangekondigd dat Mexico zich graag kandidaat zou stellen voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2020.
‘We moeten nog wel een stad kiezen, maar we zijn ten zeerste geïnteresseerd. Er is een groep industriëlen van Monterrey die nadenkt over het project en we onderzoeken de kosten en de procedures’, verklaarde Muñoz.

Monterrey, een stad in het noordoosten van Mexico, telt 3,4 miljoen inwoners en zou zich volgens Muñoz eventueel willen kandidaat stellen voor de Spelen.

Guadalajara (westen), organisator van de Panamerikaanse spelen in 2011, wordt ook genoemd als kandidaat. De Panamerikaanse Spelen moeten het bewijs worden dat Mexico de organisatie van de Spelen zal aankunnen, onderlijnt de Mexicaanse voorzitter.

De hoofdstad Mexico, gelegen op 2200 meter hoogte, organiseerde de Spelen in 1968, maar kreeg de laatste jaren geen grote sportevenementen toegewezen vanwege de hoge luchtvervuiling.

Mexico is het enige Latijn-Amerikaanse land dat de Spelen heeft georganiseerd sinds het begin van de moderne spelen in 1896.

Bron; standaard.be