Landhuizen op Curacao

Landhuizen op Curacao

http://www.curacao.nl/images/stories/museums/landhuis_ascencion125.jpg

**Landhuis Ascencion - **Eens per maand wordt er in dit plantagehuis, dat eigendom is van de Koninklijke Marine een rondleinding gegeven. De rondleiding begint met een kerkdienst om 10.00 uur die door een katholieke priester of door een protestantse predikant verzorgd wordt. Daarna is er een rondleiding door het landhuis en een show met muziek en folklore.

Landhuis Daniel
een van de oudste huizen van Curacao (1700), prachtig gelegen aan de Weg naar Westpunt, is na een grondige renovatie sinds een jaar of tien in gebruik als klein hotel met acht kamers.

Landhuis Chobolobo
Hier is de Curacao Liquer Distillery gevestigd. Hier kunt u zien en ervaren hoe de Curacao Likeur ‘Blue Curacao’ al sinds 100 jaar op traditionele wijze wordt gestookt. Natuurlijk kunt u ook proeven, de entree is gratis.

http://www.curacao.nl/images/stories/museums/landhuis brakkeput125.jpg

**Landhuis Brakkeput - **De plantage Brakkeput moet al in het begin van de 18de eeuw bestaan hebben. De laatste bewoners leefden niet meer van de opbrengst van de plantage en in 1929 werd het landhuis en het terrein verkocht aan de Koninklijke Shell, die het huis inrichtte als clubgebouw voor het personeel. Momenteel is het in handen van de Stichting Monumentenzorg.

http://www.curacao.nl/images/stories/a1.gif

www.brakkeputmeimei.com