Krokodillen teisteren zwemwateren Australië

Zoutwaterkrokodillen in Australië hebben in de laatste twee maanden al drie zwemmers verslonden. Deskundigen op het gebied van natuurbeheer hebben dan ook opgeroepen om de jacht op de dieren weer te hervatten.

De zoutwaterkrokodil werd aan het begin van de jaren 70 als beschermde diersoort aangemerkt, inmiddels is het aantal zoutwaterkrokodillen in Australië al gestegen naar zo’n 100.000. Een gevaarlijk groot aantal voor de zwemmers in Australië.

De krokodillen eten niet alleen mensen maar ook honden, koeien en paarden. Het toeristisch verkeersbureau van de staat Queensland riep de Australische autoriteiten op om snel maatregelen te nemen tegen de levensgevaarlijke beesten. “De aanvallen vinden niet sporadisch plaats, maar gebeuren voortdurend.”

Bron: Nu.nl

het zijn niet alleen de kroks ook de haaien zijn de laatste tijd weer erg actief :frowning:

Eten de kroks dan ook de haaien en/of vice versa?

nee ze laten elkaar met rust

Afgelopen juli is in de Nothern Territory wel een haai verslonden door een croc…:eek:

Je moet gewoon logisch nadenken en niet honderden meters in zee gaan zwemmen, of achter een bootje gaan hangen, dan is er weinig aan de hand. Alleen zwemmen in HELDER water als er salties in kunnen zitten, beter is niet te zwemmen, maar als je zo nodig moet…
Haaien en crocs zijn hetzelfde te behandelen. Niet uitdagen is niet gepakt worden.
Vraag lokale info en zwem niet als er niemand in de buurt is.
Je mag geen haai of croc doden, ook niet uit zelfverdediging, tenzij er meerdere getuigen aanwezig waren dat het zelfverdediging was.
Ik kom er net vandaan en heb een jaar geen last gehad van beide.
Bij observatie, ver genoeg wegblijven, bij langs het water lopen in de gaten houden dat je er 4 meter minimaal vandaan blijft.
Ze verrasssen je met een snelle aanval en je bent zeker te laat! alleen korte sprintjes
kunnen ze maken. Hou een dikke stok (polsdikte) tussen jou en het water als extraatje.
En als je aangevallen word en je moet vechten. ogen bedekken (van de croc dan) en niet onder hem komen te liggen (enkele 100-en kilo’s)
Succes
Remko