Helpende handen gezocht voor in opkomst zijnde boerderij met vakantiehuisjes, Zuid Slowakije

Beschrijving
Wij zijn een stel van beide 39 jaar. Wij hebben in het voorjaar van 2016 een boerderij in Slowakije gekocht. Deze zijn we vanaf dat moment aan het verbouwen. We houden sindsdien ook een Facebook pagina bij, hier kun je alvast een beetje sfeer proeven. http://www.facebook.com/wijvertrekkennaarslowakije

We willen iets speciaals creëren voor toeristen. We zijn van plan om drie bijzondere vakantie accommodaties aan te bieden. Eén staat al, de oude koeienstal met zomerkeuken. Dit is het eerste vakantiehuis waar we mee bezig zijn. En hier kunnen we wel wat mensen bij gebruiken die het leuk vinden om te klussen. Ervaring is niet nodig, met enthousiasme komen we ook een heel eind!

Dingen die ons gelukkig maken: leven in harmonie met de natuur, verse groenten van eigen land, avonturieren, (boerderij)dieren, bergen, kampvuur, rust en ruimte … Just enjoying the simple things in life!

We wonen en werken nog steeds in Nederland, maar het plan is om te emigreren naar Slowakije begin 2018.
In de maanden April en Mei 2017 zijn we in Slowakije. En voor die periode zijn we op zoek naar hulp!
Wij geven de voorkeur aan een stel of twee goede vrienden. Zodat je samen op pad kunt. Jullie gaan zo’n 4 tot 5 uur per dag helpen, 5 dagen per week. Of als je liever langere dagen maakt, en drie dagen per week vrij wilt, dan is dat ook prima!

Welke projecten?
Dit jaar zal het vooral gaan om (ver)bouw werkzaamheden gaan, dus als je wilt (leren) bouwen dan hebben wij voldoende mogelijkheden! Ook heeft de verwaarloosde tuin en kas wat extra aandacht nodig. Dus als je ‘groene vingers’ dan ben je bij ons op het juiste adres!

  • Helpen met de verbouwing van het eerste vakantiehuis. Allerlei werkzaamheden komen aan bod: van een doorgang maken, stenen weg kruien, muurtjes plaatsen, houten vloeren leggen, badkamer maken, keuken plaatsen, raamkozijnen plaatsen…
  • Het maken van een nachthok voor onze toekomstige schapen en kippen.
  • Een houthok maken en daarin al het hout verzamelen en ordenen. Hout klieven, aanmaakhoutjes maken…
  • Schilderen van de muren en kozijnen.
  • Hulp bij de grote tuin: het maaien van gras, het schoonmaken en inrichten van de kas en het maken van stenen paadjes.
  • Wandelingen in kaart brengen.
    *Opruimen en schoonmaakwerkzaamheden.
  • Het klaarzetten/bereiden van ontbijt en lunch. Avondeten koken.
  • En vast nog wel meer :wink: Geef zelf aan waar je voorkeur naar uit gaat en dan komen we er vast wel uit.

Gesproken talen
Nederlands, Engels, Duits en beginnend Slowaaks.

Accommodatie
Jullie kunnen verblijven in een van onze kamers op zo’n luxe opblaasmatras die wij voor jullie hebben of je neemt een tent mee en dan mag je een plekje uitzoeken op het terrein. Voor een camper of caravan is ook plek, mocht je deze bezitten.

Hoe te reizen?
Wij geven geen vergoeding voor de gemaakte reiskosten. Wel kunnen we jullie ophalen en weg brengen naar het dichtstbijzijnde trein of bus station.

Met de auto reizen naar Slowakije is goed te doen, het is zo’n 1400 km met uitstekende snelwegen. Wij rijden het altijd in 1 keer, maar je kunt ergens bij Passau of Linz overnachten in een hotel.

Wanneer je met het **openbaar vervoer **reist: vliegen vanaf Rotterdam naar Boedapest met Transavia of van Eindhoven naar Boedapest met Wizz-air, is beide mogelijk en zeer goedkoop, voor rond de 45 euro heb je een retour. Vanaf het vliegveld kun je verder per bus of trein.

Er is een bushalte bij ons in de buurt (Velky Krtis, 6km) daar kunnen we jullie ophalen. Dichtstbijzijnde treinstation is Lucenec (38km), ook daar kunnen we jullie ophalen. Uiteraard brengen we jullie na het verblijf ook weer terug naar het station.

Wat kunnen wij bieden?
*Een uitdagende en inspirerende werkvakantie.
*Kampvuurtjes maken en kijken naar de indrukwekkende sterrenhemel.
*Elke dag ontbijt, lunch en avondeten.
*Ruimte om jezelf te zijn en in je vrije tijd er lekker op uit te trekken.

Interesse?
Kun je in de maanden april en mei minimaal 1 week komen helpen, ben je met z’n tweeën? Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? Neem dan contact op!
Je kunt een mailtje sturen naar Sabine, e-mail adres: deblaauwesteen@hotmail.com
http://www.deblaauwesteen.eu