"Groen" zelfs in de lucht

We wisten allemaal dat het ging komen, maar we wisten niet wanneer…ik wil je niet in ongewisse laten…hier is een deel van het nieuws:

"BRUSSEL - De Europese Commissie publiceert maandag richtlijnen over hoeveel gratis uitstootrechten luchtvaartmaatschappijen vanaf 2012 ontvangen. Hiermee moet voor carriers duidelijk worden waar zij aan toe zijn, wanneer het Europees emissiehandelssysteem (ETS) op 1 januari aanstaande inwerking treedt.

Alle luchtvaartmaatschappijen die naar de Europese Unie vliegen, moeten daar dan verplicht aan deelnemen. Zij dienen voortaan te betalen voor de uitstoot van broeikasgassen boven een vastgestelde limiet. De carriers kunnen onderling onderhandelen over hun tekort of overschot aan uitstootrechten.

De publicatie door de Commissie moet een indicatie geven voor volgend jaar en voor de periode van 2013 tot en met 2020, meldt persbureau Reuters. De te ontvangen hoeveel gratis uitstootrechten zou sterk per individuele maatschappij verschillen.

Het handelssysteem wordt hevig bekritiseerd door China, de Verenigde Staten en Rusland. Die zijn van mening dat Europa luchtvaartmaatschappijen niet mag laten betalen voor de uitstoot van CO2 ver buiten de Europese grenzen.

Partijen die verplicht moeten deelnemen aan ETS zijn naast luchtvaartmaatschappijen en zakenjetoperators onder meer luchtmachten en vliegtuigbouwers."

Ik hoop dat het niet te lang en saai was…

Bron : luchtvaartnieuws.nl http://www.luchtvaartnieuws.nl/nl-NL/Article.cms/Algemeen/Brussel_publiceert_limieten