G-20 Top: Mexico verwelkomt Premier Manmohan Singh in het Hindi

Premier Manmohan Singh werd gebeld door President Obama om nog voor het begin van de G-20 Top volgende week enkele zaken te bespreken.

Het gesprek ging o.a. over de problemen in de eurozone met de verkiezingen in Griekenland van zondag.
Verder is er gesproken over de politieke situatie in de regio waar India misschien een grotere rol zou kunnen spelen.

Het gaat de laatste tijd niet meer zo goed tussen Amerika en Pakistan en ook in Afghanistan blijven de problemen bestaan. Amerika zoekt nu meer steun bij India voor meer stabiliteit in de regio.

Bron:

Premier Manmohan Singh is vandaag verder gereisd naar de G20 Top in Los Cabos in Mexico na een tussenlanding in Frankfurt.
De zevende G20 Top wordt bijgewoond door de groep van 20 ontwikkelde en ontwikkelende landen en staat deze keer helemaal in de schaduw van de crisis in de eurozone.

Manmohan Singh heeft gewaarschuwd dat verdere problemen in de eurozone zullen leiden tot het verder afnemen van de economische groei in de hele wereld en dus ook invloed zullen hebben op de economieën van landen als India.
Europa is ook India’s belangrijkste handels- en investeringspartner.

Bron:

Op zondagavond arriveerde Premier Manmohan Singh in Mexico en onderweg van de luchthaven naar zijn hotel stond er op een enorm billboard te lezen: “Aap ka swagat hai” (U bent welkom).

Mexico en India zijn al enkele jaren bezig hun banden te verstevigen. De Mexicaanse President Calderon heeft daartoe New Delhi in 2007 al bezocht.
De handel tussen India en Mexico neemt de laatste jaren een vlucht.
Ook hebben het afgelopen jaar ongeveer 25.000 Indiase toeristen Mexico bezocht.
Er wonen maar ongeveer 2.000 Indiers in Mexico maar de Mexicanen tonen veel interesse voor de Indiase cultuur.

Premier Manmohan Singh is met zijn 79 jaar de oudste leider op de G-20 Top in Mexico. Na deze Top zal hij doorreizen naar de Rio+20 Top.

Bron:
http://timesofindia.indiatimes.com/india/G20-summit-Mexico-welcomes-Manmohan-Singh-in-Hindi/articleshow/14238936.cms