Forumbeheerder voor dit forum gezocht!

Wij zijn op zoek naar een Bulgarije fanaat die graag het Bulgarije Reisforum vrijwillig wil beheren. Heb je interesse? Kijk hier voor meer informatie.

Forumbeheerders gezocht

Zoals Zlata een hele tijd geleden al aangaf, we zijn nog steeds opzoek naar een forumbeheerder. Ben jij gek op Bulgarije? En wil jij iets toevoegen op Wereldwijzer? Dan is dit je kans. Hieronder heb ik even kort beschreven wat het inhoudt om een forumbeheerder te zijn. Stuur mij even een privé bericht als je interesse hebt en vertel dan even kort wie je bent, en wat jou band is met Amerika.

***Praktische informatie ***
Forum beheerder zijn hoeft niet heel veel tijd te kosten, maar je kunt er zelf zoveel tijd in stoppen als je wilt. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de gebruikers/bezoekers te laten meedenken of werk uit te besteden binnen je forum. Ik zal nog even kort toelichten wat het precies inhoudt om een forumbeheerder te zijn. In de handleiding (waar je dan toegang tot krijgt) staat nog meer informatie.

Bezoekers aantrekken
Als forumbeheerder probeer je bezoekers te krijgen op jouw forum. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt je aanmelden bij startpagina’s, gidsen en andere websites. Activiteiten op het forum, zoals een (foto)wedstrijd, prijsvraag of enquête/peiling trekken bezoekers. Wat jouw pagina verder aantrekkelijk maakt is informatie: nieuws over het land of jouw eigen ervaringen en tips.Tenslotte kun je gebruik maken van Social Media. Je kunt jouw pagina aanmelden op Facebook en Twitter. Hier kun je dan een aantal keer per week een leuk nieuwtje plaatsen of een tip.

Bezoekers behouden
De bezoekers die je aantrekt wil je natuurlijk ook behouden. Op die manier kan je forum groeien. Om dit te bereiken heb je een aantal mogelijkheden. Bezoekers van forums komen sneller terug wanneer er niet alleen relevante informatie te vinden is, maar wanneer er ook activiteit is. Met activiteiten krijg je vaste bezoekers.

Naast activiteiten is het ook belangrijk om de bezoekers te helpen met vragen. Verwijs ze niet naar Google of andere site’s. Tenslotte is de verzorging van je forum belangrijk. Je bent verantwoordelijk voor het aanpassen van onduidelijke titels. Duidelijke titels zijn belangrijk omdat dit de overzichtelijkheid bevorderd. Verder ben je verantwoordelijk voor verkeerd geplaatste berichten.

Adverteren in je eigen forum
Naast het feit dat je iets kunt promoten in je handtekening, is het als forumbeheerder toegestaan om zelf gratis promotie te maken binnen je eigen forum. Je kunt dit doen door een sticky topic te plaatsen (2 per sub forum)