Elbingerode (Harz) Duitsland

Wintersport in de Harz (Duitsland) Camping ‘Am Brocken’ in Elbingerode.

**Camping Am Brocken **is een mooie camping en ligt hoog in het Harzgebergte.
De camping heeft ruime plaatsen met speciale plaatsen voor campers. De camping heeft mooi, schoon en modern sanitair met verwarming. Er is kookgelegenheid en bij e.v.t. slecht weer kan men binnen eten (tenters). Voor de afwas is het warme water gratis. Wasmachine en droger zijn aanwezig. Voor de kinderen is er een kinderspeelplaats. In het dorp Elbingerode is een grote supermarkt. Vlak achter de camping is een wandelpark met een paar vijvers en een badesee met een klein restaurant en terras. De camping is het hele jaar open. Vanaf de camping kan men mooie langlauftochten en/of wandelingen maken. Het restaurant in het park vlak achter de camping is in de winter voor de campinggasten open.

De camping heeft:
: ruime plaatsen
: speciale camperplaatsen
: modern, verwarmd en schoon sanitair
: wasmachine en droger
: kinderspeelplaats
: grote supermarkt in Elbingerode
: Er is een klein en gezellig restaurant vlak achter de camping en is in de winter open voor camping-gasten.

De camping is het hele jaar open.

http://www.campingambrocken.de/winterbilder/winter4.jpg

Het Harzgebergte is geen sneeuwzeker gebied. Maar als er sneeuw ligt kun je er heerlijk langlaufen en wandelen. De hoogste top in het Harzgebergte is de Brocken met zijn hoogte van 1141 meter. Het is een granieten bult waarover veel sagen bekend zijn. Eenmaal boven heb je bij helder weer een prachtig uitzicht. Een prachtig oord voor de sportieve wandelaar en in de winter kun je hier ook langlaufen op de uitgezette loipes. Er staat hier een groot restaurant waar je bij kunt komen van alle inspanningen of zomaar om iets te nuttigen. In de zomer en winter vertrekt vanuit Wernigerode een stoomtrein naar Am Brocken. De trein maakt ook een stop in Drei Annen Hohne. Vanuit hier kun je ook wandelingen maken naar bijvoorbeeld Wernigerode.

http://www.wereldwijzer.nl/album/data/500/medium/Wintercamping_138.jpg

Wernigerode is een prachtig middeleeuws stadje aan de noordkant van de Harz. Het slot Wernigerode stamt uit 1110 en is sindsdien meerdere malen herbouwd in de nu neogotische stijl. Het slot diende als zomerverblijf van de familie Stolberg waaronder Juliana van Stolberg. Zij was de moeder van Willem van Oranje en stammoeder van het huis van Oranje-Nassau. Het slot dient nu als museum en is het hele jaar open voor publiek.

Op het pein bij het ‘Rathaus’ uit 1277 zijn diverse cafés en restaurantjes. Er zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen. Bij het station zijn ook betaalde parkeerplaatsen.

http://www.wereldwijzer.nl/album/data/500/medium/100_1038.jpg

http://www.wereldwijzer.nl/album/data/500/medium/Wintercamping_0392.jpg

Uitstapjes:
Wernigerode is een schilderachtig plaatsje aan de noordkant van de Harz. Kunst en cultuur zijn er rijkelijk vertegenwoordigd. In de Altstadt staat een prachtig Rathaus uit 1277. Op het plein kun je met uitzicht op het Rathaus genieten op een van de terrassen. Goede parkeer mogelijkheden.

**Stolberg **Verborgen in de Harz ligt het pitoreske stadje Stolberg. Het is een van de oudste plaatsen in de zuidelijke Harz en hier zijn veel van de oudste panden van de Harz te vinden. De schitterende bossen op de hellingen rondom de stad zijn ideaal voor wandelingen. Goede parkeer mogelijkheden.

**Am Brocken **is een mooi natuurgebied in de Harz waar je korte en lange wandelingen kunt maken. Vanuit Wernigerode gaat regelmatig een stoomtrein naar Am Brocken (1142 m hoog) via een smalspoorbaan. Boven is een groot restaurant. Tickets zijn te verkrijgen in het stoomtrein-station naast het hoofdstation in Wernigerode. De auto is in de buurt te parkeren.

Drübeck heeft een mooi klooster uit de Twaalfde eeuw.

Als u een auto-tochtje in de omgeving wilt maken rij dan langs het romantische rivierdal Steinerne Renne.

De omgeving leent zich uitstekend voor wandeltochten.

Vanuit de camping **‘Am Brocken’ **kun je in de winter bij voldoende sneeuw langlaufen en wandelen. De camping ligt in Elbingerode vlakbij Wernigerode. De camping ligt vanwege zijn hoogte gunstig wat de sneeuw betreft.

Zie ook de advertentie van de camping op het subforum **‘Campings in Duitsland’ **bij Elbingerode.

Kamperen Reisforum
KvK 17205614