De toestand in Tunesie/ Djerba

Inmiddels is wel duidelijk dat er grote problemen zijn in Tunesie en er al een aantal doden zijn gevallen. Tot op heden was er in Djerba niets aan de hand maar vandaag was daar ook een demonstratie maar gelukkig is dat rustig verlopen. Het is dus overal zorgelijk op dit moment. Ook in Douz wat door veel mensen vanuit Djerba wordt bezocht is het onrustig en volgen ooggetuigen is daar ook al een dode te betreuren.

Er is een negatief reisadvies afgegeven en de toeristen die momenteel in Tunesie verblijven worden terug naar Nederland gehaald. Hopelijk komt er snel een einde aan deze situatie.

Hoe is het er nu?je hoort nog zo weinig over Tunesie.

Vrienden van mij, die in Gafsa wonen, omschrijven op sms de toestand nog als chaotisch. De mensen zijn nog steeds niet aan het werk.:mad::mad:

1 like

De noodtoestand is nog niet opgeheven maar de avondklok wel. Djerba is rustig om nu naar toe te gaan.

1 like

Op dit moment is er niets meer aan de hand op Djerba. De buitenlandse maatschappijen hebben hun boekingen en vluchten weer hervat, er komen dus wee vliegtuien vol met touristen aan op Djerba. Alleen de Nederlandse nog niet, hopelijk gebeurd dat snel, zeker ook voor de bevolking van Djerba die voor een groot deel van het tourisme leeft. In de rest van het land is het over het algemeen ook rustig op een enkele demonstratie na.